Gourmetmåltid i vildmarken fredag kväll.
Vi trodde vi skulle göra det vanliga enkla köret med lite grillkorv och så kolbullar. Men fann oss plötsligt mitt inne i en gourmetmåltid med delikatesser. Allt i en fantastisk vacker kväll med dimmorna dansande runt oss på vattnet.
Jag kan inte beskriva allt. Vaktelägg från egna fåglar, en hemgjord färskost som måste upplevas (jag måste få receptet; ost, olivolja, röda bär som nog var rosepeppar, rödlök o mer). Om vaktlar fick vi lära oss att det finns tre sorter; små, mellanstora och stora. Detta är ägg från familjens fyra mellanstora vaktlar. De lägger ett ägg var, varje dag. Sen har man en pärlhöna och en "Grönläggare", en som lägger gröna ägg (eller har jag missförstått nåt, de var i alla fall särskilt hälsosamma)
Leberkäse (?), hemgjorda såser och sallader, egen libbsticka,
Egen kyckling i en speciell marinad, Tyringerkorv, leberkäse
Den blå egenodlade potatisen var läcker, stektes tillsammans med citron, var förstås tidigare kokt i saltvatten. Den heter nåt på Maritime och härstammar från Frankrike. S har ursprung från Frankrike och har nog fått den här
via sin mamma. Såg tack vare formen ut som blå plommon men var alltså jättegod potatis.
via sin mamma. Såg tack vare formen ut som blå plommon men var alltså jättegod potatis.
Oj, vilken kväll vi hade! Och helt oväntat. Kändes verkligen som en gourmetmåltid i vildmarken även om det inte var så jättelångt bort, bara nere vid älven.
Kommentarer
Postat av: Freedomtravel
Låter gott! Och vilken cool potatis!
Postat av: Gubben
Ser hur härligt ut som helst. Tror aldrig jag ätit "blå" potatis.Är det någon skillnad i smaken?
Svar:
Inga Magnusson
Postat av: Suss
HIMMEL, det vattnades verkligen i munnen på riktigt, inte bara som ett talesätt. Det såg hur smakligt ut som helst!
Trackback