Fremskrittspartiet i Norge ...

... kan komma med i regeringsmakten om valresultatet blir som det ser ut i opinionsmätningarna. De socialistiska partierna backar och de borgliga går fram. Fremskrittspartiet är ungefär motsvarigheten till Sverigedemokraterna hos oss, även om man värjer sig för jämförelsen. Detta norska parti kan få vad som helst mellan 15 och 30 procent i valet. Jag  önskar att de etablerade partierna i båda länderna vågade åtminstone diskutera invandring och flyktingpolitik och inte lämnade fältet fritt för de här högerextrema partierna att ta de frågorna med hull och hår. Det är inte bra.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/vag-och-svag-blockpolitik/
http://www.expressen.se/nyheter/fremskrittspartiet-krav-for-att-bilda-regering/

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Har norrmännen redan glömt Breivik? Såg Jimmie Åkeson i Agenda i kväll som ondgjorde sig över att vi ger syrier uppehållstillstånd. Omänskligt!!

Svar: Såg inte det. Att vi ger skydd åt ett begränsat antal från Syrien medan kriget pågår är ok, men permanent är fel förstås. Sen är det viktigaste i sig inte sakfrågorna utan det faktum att de etablerade partierna inte ens diskuterar flyktingmottagning o invandring. Det sopas under mattan o lämnar över till SD att ta röster på folks missnöje. Jag är för att vi ska vara generösa med skydd åt dem som behöver det men det måste finnas gränser, vi kan inte slå upp portarna på vid gavel om vi ute i kommunerna inte har möjlighet / råd att betala för skola, barnomsorg, vård, bostad, uppehälle osv. Kommunala ekonomier är redan ansträngda i många fall. Risken är också att vi i vårt land närmar oss en främlingsfientlighet som vi inte sett tidigare. Det är på god väg.
Inga Magnusson

2013-09-08 @ 23:47:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback