För mycket behörighet ...

... ser det ut som om en del lärare har fått när de ansökt hos Skolverket om lärarelegitimation. 2.700  (av 155.000) har ansökt om att få ändring i sin legitimation och de flesta vill få bort ämnen som de inte har utbildning att undervisa i. Men det går inte att stryka ämnen som tillagts, bara att lägga till såna som fattas när man överklagar beslut.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/behoriga-larare-mot-sin-vilja/
Synd att detta hanteras så oseriöst, kanske ett hastverk i brådskan att få fram alla legitimationer i tid? För själva idén med lärarleg är inte fel. Det är många som överklagat, men sen tänker jag på alla som fått extra behörigheter men som inte överklagat, utan bara tackat och tagit emot. De borde rimligen vara fler än de som vill ändra till minskad behörighet.
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Du kanske blir adjunkt nu eller något liknande? Jag är ganska obrydd om det där som du vet - obehörig som jag är. Undrar om jag får jobba kvar efter 2014?

Svar: Ha ha... nån adjunkt lär jag inte bli, men man vet inte alls vad som gills och inte gills av kurser och utbildningar. Klart du får jobba kvar efter 2014! Du kan ju inte i ett nafts bli obehörig, även om du inte får lärarleg
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback