Älgolycka vid Faggebyn nu på morgonen

Polisen ringde, Roland fick häva sig iväg med geväret i högsta hugg för att eventuellt förkorta ett skadat djurs lidande. Jägare ställer upp på sånt när det behövs. Det var personskador också så ambulans var på väg, hoppas det inte är allvarligt. Nu åker jag till mitt jobb.
Vi fick avbryta skypande med lille Bill som var superpigg, sovit till halv 7. Nu ska han till dagis, med mamma idag.
 
uppdaterat kl 8.  Älgen var redan död o låg i vägkanten vid E 18 när Roland kom fram.  Bilföraren, en äldre herre, hade klarat sig med skärsås. Bilen såg kraschad ut när jag passerade. Den döda älgen var en ko med juvret fullt av mjölk. Alltså irrar en eller ett par älgkalvar omkring, kanske på / nära E18 mellan Sanda o Svensbyn nu på förmiddagen tills Viltvårdsområdet fått tillstånd att avliva dem. Kanske är Snarkils område? Nej det var Häljebyns, dvs på deras sida E18. De får också frakta bort den döda älgkon. Roland ringer nu för att få tag på ansvariga där. 
 
Alltså det finns skäl att  se upp på E18 mellan Sanda o Svensbyn nu på förmiddagen. Älgkalvarna kan irra omkring där!

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Så tråkigt! :-(

Men det är ett ögonblicks verk att krocka med en älg, så man får vara glad om de i bilen klarar sej någorlunda bra. Även om det är jättesorgligt med moderlösa kalvar...

Min man var med i en liknande olycka för si så där 25 år sen, en tidigt sommarmorgon när han var på väg till jobbet. En älgtjur klev upp på vägen ur bara några metrar framför bilen (ur ett snår med små träd och buskar som växte nere i vägdiket), så han hann inte ens trampa på bromsen... Pang-bom i 90 km/h... Älgen dog på fläcken, bilen blev skrot - men maken klarade sej med enbart några små skärsår på händerna.

Svar: Vi ska återanvända bikupor och redskap osv, men allt måste saneras mycket noga. Har tvättat/skurat/skrubbat allt i kaustiksoda + vatten, och nästa moment blir att även flamma allt ordentligt med gaslåga också.

Svar: En hemsk olycka din man var med om, vilken tur han hade som klarade sig så bra. Kanske hade en Saab eller Volvo som är stabilt byggda? På ett sätt är det skönt när det påkörda djuret dör direkt och man slipper eftersöka ett lemlästat lidande djur i skogen, kanske många timmar.
Aha, det går att återanvända kuporna. Det var väl tur. Man ska alltså till och med flamma dem med eld för att få bort eventuell smitta. Hoppas det går bra.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Tur att det inte gick värre än då! Det är stora djur och kan bli mycket illa :-(

2013-09-05 @ 06:21:38
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback