Trevlig kväll ...

... med allvar och skratt har vi haft. Och dessutom fantastiskt god mat; rådjursstek med svampsås och rödkål och potatis / älgkalvlever med sås och äppel+lök - blandning. Det var bara att välja. Till det ett gott rödvin och till dessert en äppelkaka.
 
Eldstaden var vacker och värmande, till den tog vi en välkomstchampagne ute och värmde oss runt elden. Eldmönstret  kunde man se också genom fönstret när vi gått in.  Bosse har gjort en bra botten till den här. Vi kanske också borde ha det, vi har ju en sån här eldstad. Fast vi har inte monterat upp den än.
 
Vi var åtta pers. Bosse med fru L, värdparet, vi två och så Hagen och Cordelia. Som sagt en kväll med mycket  delad glädje men också delad sorg. Precis som livet är.
 
Billfamiljen har kommit fram till Stockholm och resan gick bra. Lille Bill var inte så livlig och krävande den här gången. Kanske delvis beroende på att vi försökte köra slut på honom med springlekar på morgonen när vi
passade honom medan föräldrarna städade huset. I en viss ålder är det fantastiskt roligt att springa mellan två väggar och bara vråla! ;-) Himla kul när man väl kommer in i rutinen. Kanske kommer man som vuxen och åldring tillbaka till den åldern igen. Ha ha.... !
 
Älgköttet är i frysen. Men inte malköttet, det tar jag imorgon. Och det med gott samvete, man kan ändå inte frysa allt på en gång. Bättre att dela på två omgångar och det fryser in snabbt.
 
Imorgon ska jag jobba igen. Ser fram emot att träffa  barnen och kollegorna.

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Här låter det trevligt med god mat ock trevligt sällskap.
Ja livet innehåller ju allting.

Ha en fin dag nu!

Postat av: AnnaKK

Hej!

Har läst ifatt mej lite här nu om vad som har hänt på sistone. Mycket jakt så klart! :-) Det har det varit här med, men jag deltar ju inte... Fast frågan är om det inte skulle behövas några stycken kvinnor i jaktlaget, för det är verkligen en riktig gubb-kultur i det. Fast ibland tror jag de är en bunke barnungar!? Finns det något de kan bli oense om, så nog sjutton blir de det... Suck!! Fast det har varit värre andra år än vad det är i år, så jag ska vara tyst och fortsätta hålla mej borta från jakten. Har ju ändå inget intresse för det, så. Men jag uppskattar verkligen tillgången på viltkött! :-)

Sonen satt ett par timmar vid sin vildsvinsåtel igårkväll, och det gav äntligen utdelning: En kulting på 30-35 kilo.

Tråkigt att er tax inte är i form. Hoppas det inte är något allvarligt fel på honom!? Och vad det gäller Bill, så blir det alldeles säkert en harjägare av honom vart det lider! :-) Vår son var med på jakter från späd ålder och fick ledigt från skolan varje år när det var dags för älgjakt. Fast sen blev han aldrig färdig till att ta jägarexamen, och intresset svängde över på bilar och tjejer under några år. Men ifjol tog han tag i jägarexamen och fixade den på en intensivkurs under en helg - och sedan dess har jaktintresset bara ökat och ökat. :-)

2013-10-21 @ 09:25:37
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback