"Teknisk funktionalitet" ...

... och "bedömningskriterier för yrkesämnet specialpedagogik" har Skolverkets professionsutvecklingsenhet(!)  saknat förut, därför har man inte kunnat utfärda min lärarlegitimation som speciallärare / specialpedagog. Detta meddelas mig nu.  (Suck! Jag är inte ett dugg  intresserad av varför min lärarleg kommer just nu och om jag nu skulle ha varit det så hade jag inte blivit klokare av ovanstående förklaring. Menar de att man haft en krånglande dator???) . Nu har man i alla fall börjat klura på vad min legitimation ska innehålla.
 
Jag har alltså fått två meddelanden från Skolverket
 
För det första: Eftersom jag har en förskollärarexamen och en grundskollärarexamen så meddelas att jag hädanefter kommer att i princip vara två personer i deras handläggning och varje person har ett eget ärendenummer.
 
Och man meddelar bestämt att man nu inte vill ha in fler handlingar från mig. (Ha ha.... kan jag fatta! Efter anmodan att komma in med kompletteringar utan att ange vilka, så skickade jag ju in allting ytterligare en gång, så det finns en rejäl pappershög redan!)
 
Detta har bestämts i Stockholm från
 
SKOLVERKET / Swedish
National Agency for Education

Professionsutvecklingsenheten / Unit for Professional
development

Adress / Postal address Fleminggatan 14, 106 20
Stockholm
 
 
 För det andra: "Ansökan kommer att bedömas utifrån de uppgifter som du har lämnat i
ansökningsformuläret och de dokument som du har bifogat din ansökan." ( Det känns återigen tryggt att Skolverket inte hittat på egna handlingar att bedöma min legitimation utifrån ;-)  )
 
Och detta har bestämts i Kiruna
(som på norrländskt vis har  en lägre svansföring i sin beteckning!  Man är alltså kort och gott, på ren skär svenska:   )
 

SKOLVERKET

Box 758

981 27 KIRUNA

Hälsningar

Skolverket

 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Detta är ju på gränsen till stolligt. Eller över!
Så fint att de översatt sin adress till engelska.
:-))

Undrar om du får din leg, innan du går i pension?

Läxdebatten fortsätter. Har du hunnit följa den? Lagstiftning om förbud mot läxor.

Såg på Svt textTV att i Finland har man läxor som vi äldre alltid haft och gett. Yngre lärare tycks använda läxor, när man inte hunnit med tänkt nytt stoff i skolan.

Var ska detta sluta?


Svar: Inte så noga med legitimationen, mest som kuriosa. Läxdebatten har jag följt lite på avstånd. Läxor bör vara repetition och plugg typ glosor, inte nyinlärning. Visst är det bra om det finns alternativ på skolan för läxläsning. Förbud låter stolligt. Men om det hela får gå till vår nya "Stat i staten" = Förvaltningsdomstolen så är det ingen som vet var vi landar. Från denna klubb av jurister styrs idag rovdjursförvaltningen och friskoleinternaten bl.a.
Inga Magnusson

2013-10-14 @ 17:25:13
Postat av: Lennart Carlstedt

Byråkratin firar sina triumfer!

Läxor borde man väl läsa i skolan. Inte skulle jag kunna förhöra min dotter på hennes matteläxa eftersom jag inte begriper ett skvatt! Nej, fram för professionen! Lyckligtvis är det inte aktuellt med läxor längre.

Svar: Bra förstås om det finns ett alternativ på skolan för läxläsning. Hos oss brukar det vara möjligt inom ramen för "Elevens val". Sen har kyrkan ordnat med läxläsning i församlingshemmet som ligger bredvid skolan.
Inga Magnusson

2013-10-14 @ 23:30:52
Postat av: Lennart Carlstedt

Här i kommunen finns på vissa skolor möjlighet till läxhjälp under lärarens ledning. Men bevare mig för att införa rut-avdrag för läxhjälp. "Låter klokt att ha det under "Elevens val".

Svar: Eftersom jag gillar att det finns så många valmöjligheter som möjligt så kan jag också tänka mig läxhjälp med Rut-avdrag.
Inga Magnusson

2013-10-15 @ 22:59:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback