Ledig tisdag

 
Köpte en stor färsk kyckling och tänkte testa om det blir lika gott att göra i järngryta som i lergryta. Alltså delade jag kycklingen i fyra bitar,  brynte dem, lade i grytan med buljongen och kryddorna, en hackad vitlök, en purjo, en röd och en gul paprika, soja. Grönsakerna fick ligga överst så de skulle liksom ångkoka. Och de blev ilagda lite senare. Sen fick det puttra en halvtimma. Det hela ska få gotta till sig till imorgon då vi ska äta.
Jag hann att hysta undan den gula duken också, den som legat på nu i flera månader bara för att jag varit lat. Det får bli grönt nu ett tag och senare linneduken med gula löv på.
Kryddorna i grytan. Det borde ha varit champinjoner också, glömde det.
 
Den här skivan fick gå medan jag lagade mat, det är så mysigt att lyssna på musik. Gubben var på nåt möte förstås så jag behövde inte titta på tv .
Några rosor fanns kvar än att titta på och njuta av. Mammas gamla gryta är det jag lagar mat i. Tänker ofta på henne då, hon trivdes också vid spisen och var på bra humör där. Hon var för övrigt ofta på bra humör och nöjd med livet fast det förstås var motigt ibland, för henne som för alla andra. En del människor har liksom en glädjemotor inom sig, en som bara tickar på, hela tiden.
 
Ledig tisdag skrev jag, fast det var inte riktigt sant. Det tog en och en halv timme att skriva en lapp om studieteknik för elever med läsbekymmer. Själva skrivandet är inte så tidsödande, men sen kommer ju alla ändringarna. Får kolla med kollegorna imorgon om det är ok. De är kloka.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

En gryta passar och smakar alltid bra så under hösttider. Smidigt också när maten sköter sig själv!

Postat av: Suss

Nyfiken på hur grytan blev och så jätteroligt att det är Maj-Britts gryta du använder. Jag tänker också ofta på mor när jag använder något av hennes saker. Just nu ligger hennes blå linneduk på köksbordet, för jag bytte nyss till blå gardin, så det passade bra.

2013-10-02 @ 17:29:26
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback