Kräsen Oskar.

 
Han har ju njurbekymmer och därav dålig aptit. I morse åt han inget och såg trött och hängig ut. Men piggnade till under dagen, var med Roland i bilen på jobb. Jag åkte till veterinär i Åmål (drygt 4 mil enkel väg!)  efter jobbet idag för att få tag på blötfoder av Royal Canin Renal. Köpte med mig ett antal burkar hem. Det dög. Oskar  har mumsat i sig en burk sedan dess, i omgångar. Aptitbefrämjande är också att låta Hej stå bredvid när Oskar äter. Det triggar ätandet - konkurrens! Ibland äter han om man värmer lite på torrfoder eller blötfoder, eller häller varmt vatten på torrfoder.
Suck!

Vi vränger ut och in på oss själva för att han ska äta, vi som aldrig brukar fjäska med hundarnas mat. Men den lille parveln är ju sjuk, kronisk njursvikt.  Vi håller på och försöker inrätta hans liv så att han ska kunna leva med det. Veterinären lovade inget men sa också att ibland kan en hund leva med ganska lite njurfunktion kvar. Och vi hoppas att det ska vara så för just Oskar.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Men självklart gör man allt för sin hund i en sådan situation även om de i vanliga fall sköter matintaget själv. Håller en tumme för att Oskar ska vara en av dem.

Här hemma har vi en hund som lever för att äta och en som äter för att leva. Så det gäller att hålla koll på att en viss dam inte äter dubbla portioner...

Svar: Såg hos veterinären att det fanns bantningsfoder också ;-) Roland påstår att det är mycket svårare att få tikar att hålla vikten, de är glupskare.
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Klart att ni måste pyssla om honom.Njursvikt är ju allvarligt för oss med två ben och jag kan föreställa mig att det gäller hundar också.

2013-10-31 @ 14:35:33
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Ulla Martín

Hej, förstår dig fullkomligt! Jag hade en Bichon frisé, med medfödd njurproblem, fick reda på det när hon var i 5års åldern! Hon fick också special njurfoder och det gick ganska bra! Man går som på nålar och tänker, hur länge får man behålla henne! Hon blev nästan 9år, och hennes syster, som hade samma njuproblem, blev 10år och 5mån.Mycket ompyssling och kärlek behöver dom! Vänligen U-B Martín

Svar: ja, kärlek behöver de. Det var hjärtslitande att tvingas ta bort Oskar till slut när hans njurar inte orkade längre och han blev allt för sjuk.
Inga Magnusson

2014-05-14 @ 09:22:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback