Inga bakterier ...

... i urinen enligt teststicka på taxen Oskar. Inte heller glukos. Men väl rejält utslag på protein. Återstår då att tänka skröpliga njurar med blodspår i urinen tro?  Skulle kanske rimma med hans omåttliga drickande. Dåligt fungerande njurar gör att man måste dricka för att kompensera för njurarnas bristande förmåga att "återanvända" kroppens vätska väl?  Eller har jag missuppfattat nåt? Kanske har hundar inte samma referensvärden som människor när det gäller protein i urin? Jag är ju inte sjukvårdskunnig men idag har han matvägrat igen. Måste nog ringa veterinär i alla fall. Trodde det var över nu, men tydligen inte. Det hjälpte nog inte med tandstensborttagning. Ändå jagade han frejdigt igår och verkade rätt pigg om inte helt som vanligt.

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Du ska nog gå till veterinären. Hittade detta:


Proteinuri hos hundar

Onormalt höga halter av protein i urinen kan lätt korrigeras när det tillskrivs hunds diet. Men när det är på grund av den medicinska tillstånd som kallas proteinuri, det kan vara ganska allvarliga och bör omedelbart åtgärdas.

Proteinuri kan drabba både hundar och katter. Om du vill veta hur denna sjukdom drabbar katter, besök den här sidan i PetMD hälso-biblioteket.

Symtom och typer

Andra än de onormalt höga halter av protein i urinen, Det finns ofta inga symptom i samband med proteinuri. Men, Det finns vissa fall där blod kan vara närvarande i hundens urin.

Länk till sidan:
http://www.spodan.com/sv/2042.html

Svar: Tack för tips!
Inga Magnusson

2013-10-14 @ 23:36:14
Postat av: Lennart Carlstedt

Hoppas han blir frisk snart!

2013-10-15 @ 22:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback