"Gör inte skolan till en valfråga"!

Det ber professor Gunnel Colnerud och vill inte ha fler ogenomtänkta reformer, reformer som bara bygger på lösa teorier, reformer som inte fungerar i praktiken.
http://www.dn.se/debatt/politiker-gor-inte-skolan-till-en-valfraga/
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Gör skolan till en statlig och gemensam fråga är mitt förslag!

Svar: Håller med!
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Det skulle vara bra om det blev en långsiktig skolpolitik som går över blockgränserna. Det är ett litet problem med att fp profilerar sig så mycket i skolfrågan. Då vill man kanske inte dela politiken med andra. Jag tror att man hade varit i samma situation som kd och c nära 4-% gränsen annars.

Svar: Långsiktighet i skolfrågan är önskvärt och förstatligande.
Inga Magnusson

2013-10-11 @ 12:25:26
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Gubben

Håller fullständigt med om att skolan ska skötas av staten som även sjukvården skulle göras. sedan kan det finnas privata skolor och sjukvård. Men absolut inta att det sköts av små påvarna inom kommun o landsting. Varför lägga ut dessa inrättningar (kommun och landstings politiker) på något telecom företag i Estland eller Somalia, kan definitivt inte bli sämre än idag:-)!!

Svar: Håller med om att både skolan och den specialiserade sjukvården borde vara statlig. Landstinget har spelat ut sin roll i vårdsammanhang sedan länge. Kommunerna kunde sköta de lokala vårdcentralerna och staten resten av sjukvården.
Inga Magnusson

2013-10-11 @ 17:01:09
URL: http://mhats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback