5:2 i två veckor nu

Tja nåt sorts rapport borde det bli kanske efter två veckor med 5:2. Det är alltså en diet som går ut på att man äter som vanligt i fem  dagar och så halvsvälter i två dagar med max 500 kalorier. Jag behövde bli av med så där 3-4 kilo, kilon som hade parkerat sig som sidfläsk på låren och en kagge på magen, kläderna stramade.
 
Det här med vikthållning är lite ovant för mig. Större delen av mitt liv har jag inte behövt tänka på vad jag väger, bara mumsat och ätit utan att gå upp. Sedan några år tillbaka har jag fått se upp, det är väl åldern antar jag. Jag gjorde det genom att kolla varje morgon och så hålla igen lite på ätandet någon dag om det var lite för mycket, allt enligt filosofin att det är lättare att stämma i bäcken än i ån, lättare att justera något enstaka kilo än att vänta tills det har blivit tio.
 
Sen gick vågen sönder och det blev ingen inköpt på ett halvår. Då gick jag plötsligt upp 4 kilo! Det var alltså de där förargliga kilona som jag ville bli av med nu med hjälp av 5:2.
 
Och det har fungerat. Ganska exakt 4 kilo har jag tappat på två veckor. Det är lite mer än förväntat men då åt jag rätt lite även en tredje dag i veckan. Jag fortsätter nog någon vecka till för säkerhets skull så det finns marginal. Sen kanske 6:1 blir lagom för att hålla vikten. Den här metoden passar nog mig ganska bra. Jag vill ju gärna kunna frossa i god mat och slisk,  men att avstå en - två dagar i veckan går bra. Att laga särskild mat bara två dagar istället för varje dag går också bra, det blir inte så besvärligt. Den särskilda matlagningen är inte så tidskrävande för min del; koka några potatisar + lite broccoli / brysselkål och så lägga dit en liten skinkflisa / någon pytteliten bit kokkött + sallad och tomater till.
 
Svältdagarna är jag inte så värst hungrig, lite kaffe och en riskaka (30 kalorier!)  står jag mig på i flera timmar under dagen, så själva maten kan jag spara till sen eftermiddag / kväll när jag blir hungrig. Och utan socker-svackor så blir jag konstant pigg svältdagarna.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tänker köra 5:2 igen nu när lovet är slut. Grattis till dina förlorade kilon!

Svar: Tackar! Ja det är lättare att ha de två svältdagarna på jobbdagar när man är sysselsatt och kan glömma bort ätandet.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Det är många som provar att äta 5-2. Många har gett upp och andra tycker det är suveränt! Jag började lite vackert, men det kom så mycket emellan, så jag återkommer i frågan som det så vackert heter! Grattis till att du lyckats!

2013-10-31 @ 12:00:37
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Gunnar

Grattis till viktminskningen!

2013-10-31 @ 14:37:16
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Grattis! På köpet får man bättre blodsocker och bättre kolesterolvärden vilket var den ursprungliga tanken med dieten.

2013-10-31 @ 22:45:56
Postat av: Gubben

Tillhör dem som inte provat5-2, har inte provat något annat bantningstips istället, då man får åka med utan vilja då frugan bestämmer sig för smalmat eller enbart grönsaker. Hittills har det fungerat bra så länge jag inte ställt mig på vågen:-)!!

Svar: Ha ha... du kanske inte behöver gå ner i vikt heller! Grönsaket fungerar säkert helt utmärkt i så fall.
Inga Magnusson

2013-11-01 @ 06:28:49
URL: http://mhats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback