Skype med Seattlesonen

En bild av utsikten från deras lägenhet i Sea Kirkland, Seattle. Det är ungefär som hos oss med väder och årstid. Men det blir sällan kallare än 5 plus i själva Seattle.  Mattias o Risako har köpt slalomskidor och pjäxor. De behöver bara åka 30 - 60 minuter för att komma upp i bergen till fina slalombackar. Många åker upp över en helg för att få fin skidåkning.
 
De räknar med att bo kvar i Microsofts lägenhet, en trea i ett slags lägenhetshotell där allt finns och städning + sängkläder ingår,  tills deras möbler kommit från Stockholm. Det kan ta ett tag. Först måste man vänta på att en container ska bli full, sedan ska överfarten ske. Förra flytten, till Stockholm från LA så måste alla fartyg gå in i hamn i Mexicanska golfen pga oväder och allt blev försenat. Men de har skrivit kontrakt på en egen lägenhet, en 2,5-rumslägenhet, också i Kirkland och räknar med att flytta in i den så snart deras möbler anlänt. En bit fram på nästa år hoppas de att deras lägenhet på söder i Stockholm ska vara färdigrenoverad och såld och att  de ska kunna hitta ett bra hus i Seattle.
 Bil måste man ha i Seattle. De har kollat på Prius (heter den väl?) någon sorts hybridbil som kan köras på olika alternativ, bl.a. el.  Mattias trivs på jobbet. Startar vid 7-tiden på Microsofts Halostudio varje morgon och får jobba i fred ett par timmar innan alla andra kommer. Och håller på till bortåt 5-6 på kvällen. Vi försöker att skypa varje söndag kväll en stund. Då har Mattias o Risa ledig morgon i Seattle, 9 timmar tidsskillnad ungefär. Bildkvaliteten är perfekt och även ljud. Tack o lov för moderna kommunikationsmedel. Vi kan se att de mår bra, både Mattias o Risa o katterna Hannah och Mimmi. Katterna är förtjusta i heltäckningsmattan, de kan springa så bra på den och är i fysisk toppform.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Vilket spännande liv din son har! Skönt att ni kan kommiunicera via Skype. Verkligheten är bäst men Skype är nästbäst tycker jag.
När jag var på studieresa till Apple i Kalifornien sa dom att bara motionärer och folk dömda för rattfylla gick. Alla andra åkte bil.

Svar: Ha ha... så är det nog i USA, att alla har bil. Kollektiva transportmedel är inte så utbyggda.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Jätteroligt med Skype! Nu kan du åka äver Atlanten med nostalgifartyg från Southhamton. Till London kommer du med färja från Esbjerg. Sedan tar du bara tåg eller Greyhoundbuss över kontinenten. Det kommer att ta lite tid, men oj vilken reseupplevelse!

Dom behöver nog två bilar!

Svar: Ja, så blir det nog så småningom, i alla fall när hus är inköpt, det blir nog inte så centralt kanske
Inga Magnusson

2013-11-18 @ 20:22:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback