Skolan kan bli valfråga ...

... i riksdagsvalet nästa gång. Och det vore ju inte fel, bara man inte fastnar i ett småaktigt käbbel mellan partierna, ett käbbel som låser positionerna så man inte kommer vidare. Skolan behöver partiöverskridande satsningar som blir hållbara på sikt. Grundbultarna för kvalitet framöver är ta itu med lärarlönerna och minska lärares administration så att man kan fylla lärarutbildningsplatserna med kvalificerade sökanden igen. Lärare vill undervisa,  få rimligt betalt för det och slippa  slåss med meningslös dokumentation i kroniskt krånglande datorsystem.
http://www.dn.se/valet-2014/sa-star-partierna-i-skolfragan/  

Kommentarer
Postat av: Znogge

Instämmer till 100%!

Postat av: Gunnar

Det bästa vore om man över blockgränserna kunde komma överens om en långsiktig skolpolitik tycker jag.

2013-11-14 @ 15:03:57
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Lena

En finsk ? utbildningsforskare sa häromdagen att för att uppnå kvalitet på utbildningen i skolan måste det till tre faktorer: Välutbildade lärare, disciplin och arbete. Detta rimmar dåligt med den idag rådande svenska uppfattningen. Kanske efterlyser man bättre lärare, men det verkar som om disciplin och arbete är "fula" ord. When will they ever learn?

Svar: Jag tänkte mest på att vi måste lösa problemet med att få välutbildade och motiverade lärare. Då behövs bättre löner och anständiga arbetsförhållanden. Disciplin och hårt arbete behövs säkert också, men som du skriver så är det lite omodernt i SVerige just nu.
Inga Magnusson

2013-11-14 @ 16:40:26
Postat av: gubben

Håller med om att nu får våra folkvalda sluta med sandlåda mentaliteten och se till att vi får en skola värd namnet. Givetvis ska lärare undervisa det är det som de är till för. samtidigt kan vi kanske inte enbart skylla på skolpolitik och lärare. Hur mycket eller hur stort engagemang finns det från dagens föräldrar? Känns som det är mest shopping och egen träning som gäller där.

Svar: Jag håller inte med dig. Efter många år i skolans värld så kan jag inte se något minskat föräldraengagemang egentligen. Den största skillnaden är att båda föräldrarna idag är engagerade i sin barn. För 30-40 år sen var det i stort sett mammorna bara. Och jag tycker att föräldrar i allmänhet stöttar sina barn på ett bra sätt.
Inga Magnusson

2013-11-14 @ 21:16:34
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Håller med dig, Inga. Visst finns det föräldrar som inte bryr sig, men det är nog en mycket liten grupp. Men dokumentationshysterin och det ständiga ekonomiska tänket är förödande. Lärare ska undervisa, läkare ska vårda. Inte ägna timmar åt dokumentatin och budgetmöten.

2013-11-14 @ 23:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback