Lärarlegitimation har jag fått!

Den har kommit min lärarlegitimation! Och den blev ungefär som förväntat med i stora drag behörighet att undervisa i förskolan, förskoleklass, grundskolan, särskolan, vissa ämnen gymnasieskolan, specialskolan,  komvux och svenska 2. Och så behörighet som speciallärare och  specialpedagog. Lite kuriosa är behörigheten att undervisa i sameskolan årskurs 1-6! Trodde att man måste kunna samiska för att undervisa där, men tydligen inte. Nu lär det inte bli aktuellt att testa. Jag är i alla fall nöjd med min lärarlegitimation och kommer inte att ansöka igen, vilket tydligen blir aktuellt för många enligt de senaste dagarnas rapporter. Riksdagen  har ändrat i systemet och det betyder att det kan finnas anledning att komplettera redan utfärdade legitimationer.
http://www.skolverket.se/kompetens-och-fortbildning/lararlegitimation/lagar-och-regler/nya-mojligheter-till-behorighet-1.205238
 
http://www.svt.se/nyheter/sverige/fler-larare-kan-fa-lararlegitimation?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Inrikesnyheter+(svt.se+-+Inrikesnyheter)
 

Kommentarer
Postat av: Kerstin Dahl-Blomquist

Grattis!

Svar: Tack, fast den mest till att hänga på väggen. Kommer inte att ha någon praktisk nytta av den
Inga Magnusson

2013-11-07 @ 12:49:54
Postat av: Lena

Nu har du papper på att du är den kompetenta lärare du alltid varit. Samelärare? .-))

Svar: Legitimerad o behörig är jag nu. Huruvida jag är kompetent får andra avgöra. Jag tycker i alla fall att legitimationen är en bra reform.
Inga Magnusson

2013-11-07 @ 17:12:27
Postat av: Inger Maryissa

Stort grattis till lärarlegitimationen !


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback