Vårsoaré med Urbandet ...

... Rickard, Maria Ek och några till på Tjolitta har vi varit och lyssnat på. Det var himla fint och roligt. Det svänger om kören och bandet, låter bra! Kul Beatles-tema.
.
 
Rickards berättade först om Beatles historia och jag återkommer när jag gjort bild på hans musikhistoriska t-shirt.
Här är vi nu tillbaka till Rickards musikhistoriska dyrgrip; T-shirten med autografer av Beatles, kopierade av org. från deras Sverigebesök i Karlstad den 25 oktober 1963. Birgitta E, kollega, var på konserten på Sundsta och fick de här autograferna som hon sedan låtit göra tröja av. Kollega Margot K var också där och hon träffade dem. Om jag minns rätt nu så gjorde hon någon intervju med dem för en skoltidning. Man kan se att Beatlarna  inte är några drivna autografskrivare vi det här tillfället.
 
Alldeles efter besöket i Karlstad så slog Beatles igenom med buller och bång. Men lokaltidningarna var inte nådiga. De tyckte Beatles spelning i Karlstad var dravel och den här gruppen skulle enligt dem inte ha någon framgång. Ha ha....!
 
I år, den 25 oktober 2013 är det ju 50- årsjubileum för  Beatleskonserten och det kommer att högtidlighållas på något sätt i Karlstad, eventuellt blir det nåt på Sundsta eller någon annan plats. Det blir alltså strax efter älgjakten.
 
Sen guidade Rickard oss genom Göran Samuelssons karriär och sjöng sina favvolåtar ur hans repertoar. Allt framfört med stor värme och humor, som bara Rickard kan.
 
Kul att det kom så mycket folk till Tjolitta och att Stationscafét hade fixat med läcker supé och kaffe. Det är såna här kvällar man fattar varför Sillerud har det största inflyttningsnettot i vår kommun. Det är vi lite malliga över här på östkanten! ;-)  Ändå har vi varken högstadium, simhall eller köpcentra, men det är himla trevligt att bo här.
 
(I natt ska Blogg.se göra något underhåll på bloggarna, så det kanske inte går att kolla hela tiden, men vi får hoppas allt är tillbaka igen i morgon fredag)

Kommentarer
Postat av: Suss

En sådan tröja hade jag GÄRNA haft!

Postat av: tant Hannele

Snygga autografer.

2013-05-25 @ 11:26:54
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback