Tvåårig pojke dog i bilen...

... antagligen av överhettning efter att pappan glömt kvar honom där istället för att lämna honom på dagis.
 
Detta är så hemskt, så fullständigt gastkramande att det nästan inte går att tänka tanken fullt ut. Vi hör ju om plågor och eländen hela tiden både bland barn o vuxna, katastrofer, kidnappningar, olyckor. Jag vet inte varför just den här händelsen griper tag. 
 
Kanske för att det kunde ha varit vem som helst av oss i stress, press o tankspriddhet - eller det kunde det kanske inte. Omständigheterna runt omkring är ännu inte klarlagda, dödsorsak inte fastställd och pappan befinner sig tydligen i vård efter chocken.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Ja, detta är så oerhört tragiskt...stackars lilla barn
man blir förfasad över att ett barn kan bli lämnad i en bil på detta sätt
men ja, tänk om det var stress som orsakade detta...stress och / eller tankspriddhet...
det blir något hemskt för pappan att leva med


Svar: Ja hans liv är nog till största delen förstört.
Inga Magnusson

Postat av: Lennart Carlstedt

Jag håller med dig - det berörde mig verkligen. Pappan hade glömt sonen i bilen eftersom det var mamman brukadelämna honom på dagis. Och förskolan ringde inte och kollade varför pojken inte dök upp vilket de borde ha gjort enligt reglerna. Två olyckliga omständigheter samtidigt.

Man undrar ju om den stackars pappan någonsin kommer över detta...Fruktansvärt!

2013-05-08 @ 22:28:29
Postat av: Znogge

En mycket tragiskt olycka på alla vis men hur man kan glömma ett barn övergår mitt förstånd...

Svar: Sov kanske i barnbilstol i baksätet helt tyst kanske, sågs inte av pappan som var trött och jäktad? Jag försöker hitta all världens förklaringar till detta trauma. Det är så hemskt.
Inga Magnusson

2013-05-09 @ 10:59:27
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Suss

Jag kan inte fatta att detta hänt! Berättade för dottern, som också är mamma nu och hon reagerade likadant! En total tragedi!!!

2013-05-11 @ 22:44:03
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Lena

Personalen i skolan och förskolan ska fungera som en extra säkerhet för barnens bästa.

I Göteborg frågade ingen vart den kidnappade 9-åringen tagit vägen och inte heller denna gång brydde man sig tillräckligt och struntade i reglerna. Hårresande ansvarslöst! Barnet kunde ha räddats i tid!

PÅ min tid på en högstadieskola rapporterades all frånvaro under 10-rasten. De som inte var sjukanmälda blev uppringda. Var de inte hemma kontaktades föräldrarna direkt. Det sågs som en självklarhet.

Skolan var på den tiden statlig. Fanns det då kanske samma regler överallt? Får varje kommun nu bestämma var skolans ansvar slutar? Eller varje skolenhet?

Svar: Jag tror att varje kommun får besluta om rapporteringen, hur den ska gå till. I skolan som är obligatorisk så måste man, men på förskolan / dagis som är frivillig så är kommunen fri att besluta som man vill ha det. Den här förskolan hade som regel att rapportera men hade missat just det här. De kommer aldrig mer att missa. Samtidigt kan jag tycka att den här rapporteringen ska inte ligga på pedagogisk personal. Man behöver inte flera års högskoleutbildning för att utföra den uppgiften. Den borde ligga på någon administrativ avdelning, det kan ta en god stund med flera samtal innan man får tag på en förälder / anhörig. Och som lärare så kan du snabbt bli ockuperad av sånt som istället måste lösas på rasttid, i alla fall bland yngre barn.
Inga Magnusson

2013-05-12 @ 08:52:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback