Samla mer i ladorna ...

... har de svenska bankerna tvingats göra för att de är så stora och för att de ska kunna vara stabila om det blåser på den svenska finansmarknaden. Och vad använder de nu de utökade marginalerna till ? Jo, till att öka utlåningen våldsamt till utlandet! Det betyder att man står lika instabilt om det skulle hända något i Europa som helhet. Sen gissar jag, men det är bara en gissning, att de ökar på bonusarna till sina ledare. Det brukar alltid finnas ett sätt att utöka dem / utöka lönerna rejält.
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/storbankerna-behover-samla-mer-i-ladorna_8214110.svd

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Jag misstänker starkt att du har rätt om bonusarna!!

2013-05-27 @ 22:20:19
Postat av: Znogge

Men vad får vi småsparare för del av kakan... Vår bank bjuder knappt på en förkylning!

Svar: Ha ha.....! Nej de är ogina och rätt näriga. Det måste vara nåt fel på konkurrensen eftersom de kan behandla kunder så. Nu klagar jag inte på mitt lokala bankkontor här i Årjäng för det är suveränt och gör säkert så gott de kan utifrån sina ramar. Men banker i stort, som system.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Hm... Ja, du har säkert rätt. Jag har visserligen inte mer pengar på banken än att jag fortfarande lär vara skyldig den en del för mina huslån (även om dessa skulle kvittas mot bortsjabblade sparpengar i samband med en konkurs) - men man blir ju irriterad ändå över hur de använder småsparares pluringar. >:-( För att inte tala om vilka avgifter man ska upp med så fort man vill komma i närkontakt med pengar som faktiskt är ens egna!! Inlåningsräntorna på vanliga konton är ju dessutom så löljligt låga så man egentligen inte borde riskera att ha dem där - fasen vet om de inte är säkrare hemma i madrassen trots allt!? 8-X

Svar: Ja, för att inte tala om att banken faktiskt disponerar mina surt förvärvade sparslantar och kan tjäna pengar på dem. Just mina tillgångar lär inte banken bli rik på men sammantaget så blir det oerhörda summor. Det borde räcka så man inte behövde ta ut en massa plottriga avgifter dessutom. Det där med madrassen blir snart ett alternativ
Inga Magnusson

2013-05-28 @ 08:22:44
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Gunnar

Dom vet ju att staten rycker in om det blir problem. Kan inte säga att det finns några tecken på att dom har lärt sig något av alla finanskriser.

Svar: Moralen i bankvärlden som fenomen är urusel!
Inga Magnusson

2013-05-28 @ 08:31:13
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Veiken

Bankerna är dom moderna gulaschbaronerna.....

Svar: Gulaschbaroner var ett bra uttryck!
Inga Magnusson

2013-05-28 @ 20:30:47
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback