Rådjursstek eller annat vilt

Så här brukar vi göra med sånt vilt, duger till allt sånt
 
Bryn steken
ordentligt brun runt om i olivolja
 
Tillsätt
4-5 gula lökar
1/2
flaska rödvin + 3 dl buljong
1 burk kokosmjölk
svamp i små
bitar
krossad ananas liten burk
hackad färsk ingefära
rosmarin hackad
färsk
krossad kryddpeppar 15 korn
salt, peppar, paprikakrydda
 
150
grader i ugnen i gryta med lock i 3-4 timmar, funkar kanske i lergryta också? Gissar att temperaturen behöver vara högre kanske, men det är bara en gissning.
 
Om såsen är för tunn riv i
rå potatis 1 – 3 st efter behov.
 
Servera vanlig rödkål till
samt
brysselkål kokt, ev. rosenkål och ha riven muskotnöt på.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Oj,oj så gott. Min farmor var suverän på att tillaga vilt. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!
Mumsigt! :)

Postat av: soffie

tackar för det smarriga receptet:)

2013-05-21 @ 21:07:05
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Hannele på Hisingen

Bäst på tallriken.

2013-05-21 @ 23:23:07
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: AnnaKK

Det där viltreceptet innehöll en hel del nya ingredienser för mej - spännande!! Blev riktigt sugen på att ta upp någon av de "hopplösa" rådjursskånkarna (baklår!) som ligger längst ner i frysen och som aldrig lockar annars att försöka laga till. :-D

2013-05-22 @ 09:24:44
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback