Rådjursstek eller annat vilt
Så här brukar vi göra med sånt vilt, duger till allt sånt
Bryn steken
ordentligt brun runt om i olivolja
Tillsätt
4-5 gula lökar
1/2
flaska rödvin + 3 dl buljong
1 burk kokosmjölk
svamp i små
bitar
krossad ananas liten burk
hackad färsk ingefära
rosmarin hackad
färsk
krossad kryddpeppar 15 korn
salt, peppar, paprikakrydda
150
grader i ugnen i gryta med lock i 3-4 timmar, funkar kanske i lergryta också? Gissar att temperaturen behöver vara högre kanske, men det är bara en gissning.
Om såsen är för tunn riv i
rå potatis 1 – 3 st efter behov.
Servera vanlig rödkål till
samt
brysselkål kokt, ev. rosenkål och ha riven muskotnöt på.
Bryn steken
ordentligt brun runt om i olivolja
Tillsätt
4-5 gula lökar
1/2
flaska rödvin + 3 dl buljong
1 burk kokosmjölk
svamp i små
bitar
krossad ananas liten burk
hackad färsk ingefära
rosmarin hackad
färsk
krossad kryddpeppar 15 korn
salt, peppar, paprikakrydda
150
grader i ugnen i gryta med lock i 3-4 timmar, funkar kanske i lergryta också? Gissar att temperaturen behöver vara högre kanske, men det är bara en gissning.
Om såsen är för tunn riv i
rå potatis 1 – 3 st efter behov.
Servera vanlig rödkål till
samt
brysselkål kokt, ev. rosenkål och ha riven muskotnöt på.
Kommentarer
Postat av: Veiken
Oj,oj så gott. Min farmor var suverän på att tillaga vilt. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!
Mumsigt! :)
Postat av: soffie
tackar för det smarriga receptet:)
Postat av: Hannele på Hisingen
Bäst på tallriken.
Postat av: AnnaKK
Det där viltreceptet innehöll en hel del nya ingredienser för mej - spännande!! Blev riktigt sugen på att ta upp någon av de "hopplösa" rådjursskånkarna (baklår!) som ligger längst ner i frysen och som aldrig lockar annars att försöka laga till. :-D
Trackback