Priset för att behålla små bygdeskolor ...

... i Sunne, får alla barn  i Sunne betala. Stort underskott i ekonomin är det. Kommunens inkomster är givna, går inte att öka. 15 miljoner fattas nu, en stor del av underskottet ligger på Barn o utbildningsnämnden  och det måste enligt kommunalrådet Ola Persson,  bli besparingar i skolorna. Barnen i Sunne får betala priset för att behålla de små bygdeskolorna efter folkomröstningen. Det kan också  bli nedläggningar av andra skolenheter, såna som inte är "skyddade" av folkomröstningen.
 
 Folkomröstningar är lite märkliga. Man rycker ut en enda liten fråga och röstar om den. Men med i omröstningen finns inte konsekvenserna. Typ, de flesta skulle väl rösta för en rejäl skattesänkning om den frågan tvingades fram till en folkomröstning, men gillar förmodligen inte följderna av ett sånt beslut, dvs sämre skolor, sämre vård och omsorg.  Nu är ju folkomröstningar endast rådgivande, inte beslutande. Resultatet ska sättas in i ett större sammanhang och det finns väl en tanke bakom den lagstiftningen. En kommun ska inte tvingas fatta de stolligaste besluten.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5534880
http://nwt.se/sunne/article1307368.ece
 

Kommentarer
Postat av: soffie

hihi ja nu vet du hur trollet från Karlstad ser ut :) helt knepigt det systemet att man röstar för något som sedan inte blir bra.. ha en bra helg

Svar: Ha ha, nåt troll var det väl inte precis, du ser god och glad ut, precis som jag trodde.
Inga Magnusson

Postat av: Lennart Carlstedt

Det är precis som trängselskatten. "Vill du ha skatt? Ja eller nej". Och man förtiger då att om trängselskatten faller bort måste Västlänken finansieras genom skattehöjning i Göteborg med 1 krona.! Nej, folkomröstningar bör man bara ha om stora principella frågoor (om ens det).

Svar: Exakt! Blir väldigt konstigt med regionalt avgränsade frågor som denna skolfråga som mest berör den västliga kanten i kommunen.
Inga Magnusson

2013-05-16 @ 22:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback