Pallkragar

Jag efterlyste tips på bloggen om hur man kunde arrangera odling på altanen och fick pallkragar till svar. Jag undersökte det en del, pratade lite med mannen och plötsligt så kom han med både pallkragar och hjul. Lastpallar fanns redan. Helt suveränt och jag tycker att det är sååååå vackert. Fast det tycker inte alla. För min del hade pallkragarna fått se ännu mer slitna och bedagade ut, men det här är också snyggt.   Tack snäll gubbe som överraskade mig med detta!
Det som redan var planterat i krukor får stå på lastpallar, det kommer hjul under. I pallkragarna till vänster ska det bli plast med hål i för vattenavrinning och leca och jord. Sen kommer jag att plantera och så där. Jag är väldigt förtjust i arrangemanget och tycker att det i praktiken är väldigt snyggt, har gått och kollat hela tiden sen det kom upp! Men alla är inte ense med mig. Vi hade matgäster på altanen hela kvällen i kväll fredag och de var inte begeistrade, fast tyckte att det var en bra idé.
 
Vi bjöd på kokt potatis, broccoli, morötter, pepparrotssås och kokt älgkött. Lite ovanlig bjudrätt men jag vet att det är uppskattat av de här gästerna. Sen blev det glass och björnbär och avslut espresso. Vi hade en himla trevlig kväll i alla fall med mycket goda vänner. Imorgon ska vi fortsätta umgänget med lite annat. Ska bli spännande att fira en födelsedag med ett ovanligt besök.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Alldeles utmärkt praktiskt! Även jag har investerat i pallkragar i år. Kanske du kan måla dem?

Svar: Nej, de blir inte målade, jag är väldigt förtjust i det lite slitna skicket, åtminstone än så länge.
Inga Magnusson

2013-06-01 @ 09:11:49
Postat av: Herta

Praktiskt! Men skall du måla måste du måla vart och vartannat år?

Svar: Nä, jag gillar dem verkligen som de är. Det blir inte målat.
Inga Magnusson

Postat av: Håkan

Hej, gillar er lösning m pall, hjul å kragar! Vi har också trädäck där vi tänkte odla lite. Lägger på ett pallkrageväxthus ovanpå..

Hur gör ni i botten på kragen? Dränering tänker jag..

/Håkan

Svar: Jag tänker också utveckla det hela med att lägga växthus på, tror inte att det fanns för några år sedan när vi började med detta. Botten är ju en lastpall. Ovanpå den har vi lagt frigolitplattor så det hela blir lagom högt och lagom tungt. Med jord i hela blir det onödigt tungt med så mycket, ibland blöt, jord. På frigoliten ligger byggplast som är uppvikt runt om. Plasten har vi perforerat med hål så överskottsvatten rinner ner. Första gången vi gjorde en sån här så blev hjulen under för små, nu har vi bytt till större så vi drar den lättare mellan den taktäckta delen av altanen och den öppna. Lycka till med ert pallkrageväxthus!
Inga Magnusson

2017-03-19 @ 07:30:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback