Om skolan

Jag har skrivit ett svar till Jonas S direkt  i inlägget om Politik i Årjäng här nedanför. Om någon är nyfiken på det så går det att scrolla ner och läsa. Inlägget syns inte nu på bloggen, det är för gammalt men kommer fram om man går in på Arkiv här till höger på sidan, på månaden april 2013.
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Jag tycker nog - bortsett från att jag inte känner till politiken i Årjäng - att ditt inlägg var välbalanserat. Det är precis samma debatt som förts i Varberg när man vill lägga ner de små bygdeskolorna. Föräldrarna bildar då grupper som vill att skolorna ska vara kvar annars dör bygden.

i viss mån kan jag förstå dem. När skolan försvinner vill ingen flytta till de små orterna. Men att ha kvar dem skulle kosta orimligt mycket. Och även i Varberg är det Centern som röstat för att bevara en av de minsta skolorna. Det kallas populism men handlar mer om ansvarslöshet.

Och jag är mycket tveksam till folkomröstningar. De flesta tenderar att rösta nej till impopulära men nödvändiga beslut. Ett av de värsta exemplen har vi i Göteborg där man ser ut att få en folkomröstning om trängselskatten. Kameror är uppsatta, vägar, tunnlar och broar har börjat byggas för ett oerhöt omfattande projekt som kallas 'Västlänken. Det är bara det att finansieringen bl a bygger på trängselskatten. Var ska man få pengarna ifrån om man river upp beslutet? Ska man stoppa de utbyggnader som redan har påbörjats? Situationen är absurd.

2013-05-09 @ 23:04:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback