Nybyggt på Silbodalsskolan ...

... ska det bli enligt planerna! De flesta andra kommuner har byggt nya skolor de senaste åren, Årjäng är kvar. Det kommer att bli samlat, tillgänglighetsanpassat, allt under ett tak,  inga skor inomhus (bra!), fina undervisningslokaler för eleverna och ordentliga arbetsplatser för lärare.  När man ser ritningen så får man ingen känsla av att det är en stor skola. Det byggs så det blir uppdelat i avdelningar.
 
Nu finns en hel del om den nya skolan på Årjängs kommuns hemsida. (Den är f.ö. ny och mycket bättre, kolla gärna!)  Planerna är långt framme både med högstadiet och omgörning av låg-och mellanstadiet. Vi som  personal har fått vara med i processen ett bra tag nu, kollat på ritningar och haft synpunkter  tillsammans med arkitekterna. Bra!
http://www.arjang.se/sv/Invanare/Landningssida/Grundskola/Silbodalskolan/Planeringsprocess-for-Silbodalsskolan/
Det blir en skola vi kan vara stolta över och som både  elever och personal  kan trivas i. Vi glädjer oss åt att det äntligen satsas på centralorten Årjäng, under många år var det endast bygdeskolorna som fick nybyggt.
 
C-hallen, den  lilla gymnastiksalen, rivs. Och det kanske vi ska vara tacksamma för. Den är gammal och utsliten, inte särskilt hälsosam längre, lär vara byggd av blåbetong och skulle behöva en dyrbar renovering för att få  fortsätta användas. Läget där är ungefär som det var med det lilla badhuset i Töcksfors. Det skulle inte löna sig att laga o lappa.  Den stora sporthallen ska istället få en vikvägg så den kan användas av flera mindre grupper samtidigt, så det lär inte bli sämre med tider för idrott inomhus säger de som kan det här.  Många aktivitieter kräver inte hela hallens utrymme utan klarar sig bra med mindre plats. Fler idrottsutövare kan alltså få tillgång till fräscha  stora sporthallen istället för att trängas i den sunkiga C-hallen.  Dessutom finns ju B-hallen också. 
 

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hoppas att det blir bra och motsvarar era förväntningar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback