Nordmarkens Stövargille. ...

... hade årsmöte med maffig middag igår lördag och vi var där. Det bildades 1986, som det första i Värmland o andra i hela Sverige. Stövargillets medlemmar är intresserade av de olika stövarraserna o oftast jägare som äger en stövare. Jakten går då  på hare och räv med drivande hund. Medlemstalet i Årjäng är så där 30 - 50 tror jag. Man vill ha ett lokalt forum för att uppmuntra till att ställa upp i jaktprov o få fram hundar som inte jagar rådjur, för det är inte tillåtet. Årsmötet hölls som vanligt i munter stämning i Lians bygdegård o Karins mat var jättegod. Tog en bild  det fina prisbordet men det funkar inte att lägga ut den.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Vilken sorts stövare är det ni har?

En kompis till oss föder upp hamiltonstövare - Göingebygdens Kennel, tror jag att den heter... :-)

Svar: Vi har hamiltonstövare och så en dunkerstövare på gång i sommar. Det är en fin ras, lugna o trevliga.
Inga Magnusson

Postat av: Henrik på Lakeviken

Får kommentera fel inlägg när det inte går att kommentera under den vita gräsanden. Den vita gräsanden kom för fyra år sedan, har tyvärr aldrig fått sig något sällskap men umgås mest med övriga hanar under häckningsperioden, blir ofta med som tredje hjul i gräsandsrelationerna.

Svar: Jag har svarat här men det har fallit bort av någon anledning. Tack för info Henrik! Intressant att följa den här speciella fågelns vidare äventyr. När vi såg den så var den i alla fall i par med en annan gräsand. Har kanske hittat en själsfrände till slut.
Inga Magnusson

2013-05-06 @ 12:50:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback