Mer stöd till mjölkbönderna ....

.... lovar Eskil E. Tack o lov för det! Svenska bönder har en rejäl extra ryggsäck av miljövagifter djurskyddskostnade att dras med i konkurrensen med andra länder, så det är i elfte timmen som det på något sätt kompenseras. För det är ju ingen vits att ställa höga krav på svenska bönder om det leder till att vi dramatiskt ökar importen jordbruksprodukter som kommit till utan de här kraven.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/erlandsson-lovar-mer-stod-till-mjolkbonder

Kommentarer
Postat av: Znogge

Nej, det verkar vara någon sorts märklig dubbelmoral. Om inte annat så ger det märkliga effekter tycker jag...

Postat av: Lena

Det svenska djurskyddet tror jag, att vi alla tycker är bra. Sedan är det ju världens tredje största mjölkföretag Arla, m.fl., bl.a. ICA, som importerar mjölk från var som helst, för att pressa priser och sälja billigt. USCH!!!!!

Och många konsumenter "har ingen aning" och vill heller inte veta.

ICA-affären i bohuslänska Brastad tog bort ICA´s grädde ur hyllorna och skrev en lapp "Vi stödjer svenska mjölkbönder". Det gav uppmärksamhet och eftertanke.

Svar: Jag har skrivit förut på bloggen om grädde som är importerad utifrån, jag bojkottar den, den säljs både av ICA o COOP. Det är tydligen så att det är svårt att få tag på svensk grädde, prispress tillsammans med miljöavgiftsryggsäcken har tvingat alldeles för många bönder att sluta här. Fattar inte att inte våra butikskedjor kan hjälpa till genom att uppmärksamma detta bättre, ungefär som du ger exempel på. Det vore populärt.
Inga Magnusson

2013-05-23 @ 09:47:25
Postat av: Gunvor Andersson

Ja, det är eländigt. Försöker alltid köpa 1) närodlat 2) svenskt 3) ekologiskt. Men när det gäller mjölkprodukter blir det allt svårare. Vad skulle man ha i stället för Bregott? Smör kanske ;-).

2013-05-23 @ 14:44:47
URL: http://svenska.iedior.se
Postat av: Veiken

Inte en dag för tidigt! Självklart ska bönderna ha betalt för det arbete dom lägger ner och de kostnader dom har! :)

2013-05-23 @ 21:44:33
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: soffie

hoppas nu det blir så, ha en mysig helg:)

2013-05-23 @ 22:12:52
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Hannele på Hisingen

Arla bojkottar jag.... finns många små bra.

2013-05-23 @ 22:18:34
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Här i Falkenberg har Arla lagt ner sitt mejeri och koncentrerat tillverkningen till Danmark. All hushållspost är numera dansk!

Låter bra att betala lite mer för mjölken. Coop har faktiskt egen mjölk som kommer från Grådö mejeri i Hedemora. Och här i Halland köper vi alltid mjölk och fil från Wapnö som är en fin anläggning i ganska stort format som ligger fyra mil härifrån. Lokalproducerat alltså. Alla vi konsumenter kan trycka på!

2013-05-23 @ 22:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback