Locket på ...

... är det när det gäller att diskutera hur vår mottagning av flyktingar / invandrare ska se ut!
http://www.bt.se/nyheter/boras/olle-engstrom-tvingas-bort-av-m(3795256).gm
 
Jag håller med Olle Engström om att vi periodvis tagit emot fler invandrare / flyktingar än vi lyckats med på ett bra sätt. Det har varit svårt att få till ett värdigt liv för dem som kommer, med bostäder, utbildning, jobb osv när det blir så många på en gång. De har samlats / samlat sig många på vissa orter och då uppstår bekymmer av det skälet, integrationsprocessen stannar  av, går baklänges. Vi har fått skolor där annat språk blivit det dominerande, en skola (i Malmö?) måste ju stängas på grund av detta och eleverna placeras ut på skolor där svenska var det talade språket.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kommunalrad-vadjar-om-flyktinghjalp_8226358.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vara-kommuner-far-betala-aterforeningen_8226000.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nyanlanda-bor-fa-stod-i-fem-till-sju-ar_7609860.svd
 
Jag tror att vi måste öppet kunna diskutera eventuella begränsningar i flyktingmottagning / invandring, likaså fördelning av kortsiktiga  kostnaderna mellan stat och kommun. Nu håller jag inte med Olle Engström i hans framtidsscenario där han menar att vi kan få religionsinbördeskrig i landet. Både vi svenskar och de flesta invandrarna är ju rätt måttfulla i religionsutövningen, även om vi gärna vill ha en lokal inom räckhåll för  att kunna ha våra religiösa ceremonier. Och jag kan nog begripa att han efter det uttalandet inte längre kan företräda moderaterna i sin kommun.
 
Men de här åsikterna borde få  utrymme i media. Han är inte ensam att vara kritisk till hur den svenska invandringen sköts, jag skulle gissa att han har stöd av många. Och de måste få komma till tals i offentlighetens ljus utan att bli dömda till tystnad som rasister och främlingsfientliga. Ett av skälen är naturligtvis att vi behöver få fram beslut som har förankring i verkligheten, som är förankrade hos de berörda och ett annat att det är bara klart  utsagda åsikter som kan bemötas. Politik som utformas i vacuum blir inte bra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback