Gädda igen!

Här är gänget med god gädda igår torsdag!
Så här gjorde de. Det var en lagom matgädda som de fångat i vår sjö, Östra Silen. Den var så där 75 cm. Den filèades o  gjordes benfri. Hur man nu gör en gädda benfri men det fanns inga ben i någon av våra bitar. Sen skars den i bitar på några cm, panerades med uppvispat ägg blandat med mycket riven ost. Därefter stekt i rejält med olja, bitarna blev nästan som friterade. Det brukar serveras med kokta nudlar blandade med svamp och tomatsås. Men nu var de artiga mot mig och kokte ris istället.
 
Detta utgjorde förrätt och sen grillade vi knyte,  ja det vill säga männen grillade kotletter och tunna fläskskivor. Vi hade med potatissalld. Det är alltid män som grillar, vet inte varför. Vi hade en himla trevlig kväll, detta är goda vänner sedan flera år tillbaka och vi trivs tillsammmans, skrattar åt samma saker.
 
Kvällen avslutades med kaffe och praliner.  Vi satt ute tíll bortåt halv 10 och det var + 25 grader! Helt fantastiskt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback