Den goda viljan ...

... Uppdrag Granskning granskar medias hantering av flyktingpolitiken och integeration. Det ska bli spännande att se om en journalist vågar granska andra journalister. Annars är jag inte förtjust i Janne Josefsson, han vinklar ibland sina program hårt genom att välja sina "sanningar" och att låta bli att ta med sånt som går emot hans teser.
 
Uppdaterat efteråt: Nej det var inget bra teveprogram. Det var rörigt, ibland helt obegripligt, åtminstone för mig som inte är insatt i vare sig Sveriges Radio eller de program som refereras till. Dessutom så talade en del av de personer som intervjuades så dålig svenska att jag inte förstod vad de sa och ibland saknades textremsor.  Utifrån enstaka tv-program så försökte  JJ generalisera men  det funkar inte med så litet underlag. Det blir bara enstaka exempel, inget mer. Det hade haft en annan tyngd om han kunnat visa på hur media i stort förtiger pinsamheter i samband med svensk flyktingmottagning,  flyktingpolitik och integration.  
 
Det finns förmodligen  en point i det JJ vill visa, men den håller inte, åtminstone inte i mina ögon, både delvis obegripligt och för smalt. Synd, för journalister som granskar journalister behövs. Det finns dock ett pedagogiskt dilemma i detta, när man granskar något som man själv är så insatt i, som JJ är i mediavärlden. Det blir  lätt obegripligt för en utomstående publik .
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/uppdrag-granskning-granskar-kollegas-kritiker_8171294.svd
http://www.aftonbladet.se/kultur/kronikorer/linderborg/article16781744.ab
http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article3693647.ece
http://www.aftonbladet.se/kultur/article16769704.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16773891.ab
 

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

Janne Josefsson har gjort mycket bra grejer också.

Postat av: Lennart Carlstedt

Ja, men inte detta programmet. Men Dokument inifrån idag om Stora Enso var mycket välgjort och oerhört upprörande!

2013-05-16 @ 22:51:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback