Agenda

Ikväll kaffegäster, lördag ska vi till goda vänner o inviga ett uterum som gubben byggt. På söndag dop  av en söt liten släkting. Sen är den här helgen över. 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Hejsan!

Kikade tillbaka i inlägget om stövare - vet att jag kommenterade den vita anden där också, men den biten av min kommentar har tydligen försvunnit? Hur som helst, så var det kul att se i nästa kommentar att den funnits där i fyra år. :-) Annars tänker man ju sej att vita djur är mer utsatta och lättare blir tagna av rovdjur och så där. Här hade vi några vita och brokiga skator för några år sen, men de verkar ha försvunnit nu. Eller så har de flyttat någon annan stans, för jag har inte sett dem på länge.

Jo, det är meningen att vi ska producera en del honung också. Har fått massor av olika tillbehör också, förutom själva bisamhållena - maken håller faktiskt på att snickra på ett nytt rum i ett av våra uthus enkom för att få plats med alla dessa attiraljer! :-D

Svar: Min barndoms käre granne, farbror Hammer var biodlare o han hade ett helt uthus fullt med attiraljer: slunga som vevades för hand, ett stort kar för att röra honungen så den förblev mjuk o inte stelnade, burkförvaring, vintermaten till bina, de vita klderna, näthatten, blåslampan med rökpuffar som skulle lugna ilskna bin, n
tet på lång stång som han kunde fånga in förrymda bisvärmar med osv
HoppS det går bra för er!
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Låter som ni kommer att få en trevlig helg. Vi reser til Sthlm och barnbarnet i morgon. Det ser vi verkligen fram emot. Dessutom ska vi titta på deras nya sommarstuga som ligger utanför Nyköping.

Svar: Avis på er som får träffa barnbarnet. Nyköping är trevligt, bloggarna Herta o Anne (numera inte så aktiv tyvärr) är nyköpingsbor o vi hade en bloggträff där vid ett tillfälle. Sen passade jag på att besöka en gammal liten kyrka som Rolands vallonska förfäder är begravda i, de Besche. De var med o byggde Nyköpingshus. Hammaren tycks vara ett envist arv :-)
Inga Magnusson

2013-05-08 @ 14:34:47
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback