Vrid fram klockan ...

... en timme! I natt har vi tappat en timme nu när vi går över på sommartid. Klockan ska alltså vridas fram. Numera sker det oftast automatiskt i mobiler och på datorer. På den tiden vi hade mjölkkor var det  knepigt att få dem att ställa om. De var liksom programmerade med sina rutiner och det blev lite mindre mjölk några dagar. Jag kan väl fortfarande tycka att det är onödigt med sommartid, men det är bara att inrätta sig.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/vrid-fram-eller-lita-pa-mobilen
http://www.expressen.se/nyheter/nar-vintertid-byts-ut-mot-sommartid-2013/

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Dottern var lite orolig igårkväll om hennes mobiltelefon skulle ändra tiden själv eller inte. Eftersom hon skulle börja jobba klockan sju, så var det ju inte läge att ligga kvar i sängen då! Snäll som man är erbjöd man ju sej att ringa och kolla om hon hade kommit upp... Vilket jag gjorde när vår klockradio visade sju i morse - utan en tanke på att den rackarn ställer om sej själv! Jag trodde klockan var sex, alltså... Men som väl var hade dotterns mobil väckt henne vid rätt tid, och hon var på plats på sitt jobb då. :-)

Postat av: AnnaKK

Nu insåg jag precis att jag definitivt inte kan ha varit ordentligt vaken då i morse! 8-X Om klockradion inte hade ändrat sej av sej själv och visade 7, så hade den ju för tusan varit åtta istället! Och jag hade med andra ord tänkt väcka min dottern två timmar senare än vad hon hade bett om...? Stö-ö-ö-ön...

Tur hon redar sej så bra själv, säger jag bara!!! ;-)

2013-03-31 @ 17:54:20
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Hanneles paradis på Hisingen

jättedumt här i Norden där sommarnätter ljusa

2013-03-31 @ 17:57:10
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Härligt att det är ljust så länge med sommartiden. Alla bor inte i midnatssolens land. Dessutom skulle det bli utomordentligt krångligt om Europa hade olika tider. Det enda tråkiga är att man måste gå upp tidigare på morgonen.

2013-03-31 @ 22:59:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback