Tysk skepsis mot euron!

Ja, äntligen börjar det jäsa mot EU och Euron också i Tyskland, landet som hittills betraktats som den Eúropeiska unionens tålmodiga och outsinliga  bankbok.  Ett nytt parti är under bildande under ungefärliga  parollen "Ut ur Euron".  Det är inte ens bildat än men opinionsundersökningar ger det stöd av var fjärde tysk. Och de som står bakom är inga vanliga populister utan väletablerade digniteter från olika områden i samhället.  "Alternativ för Tyskland", AfD, är  namnet på partiet.
 
Bra att fler inser vansinnet med den här gigantiska, maktfullkomliga och korrupta institutionen  EU och dess påfund.  
http://www.svd.se/naringsliv/tyska-folket-allt-mer-eurokritiskt_8003410.svd
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/nytt-eurokritiskt-parti-utmanar-merkel_7995048.svd
http://blog.svd.se/cervenkaspengar/2013/03/18/eu-hojdarnas-livsfarliga-chansning/
 
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/cyperns-smasparare-ska-inte-betala_8009434.svd

Kommentarer
Postat av: tant Hannele

ändå häftigt att Europa enat (?) efter alla krig

Svar: Nja, enat eller inte. Det kan man nog diskutera. Det finns grundläggande skillnader mellan länderna som jag tror blir svårt att sudda ut så till den grad att allt blir ett Europas Förenta Stater som många EU-höjdare drömmer om.
Inga Magnusson

Postat av: soffie

ha en härlig söndagskväll:)

2013-03-17 @ 20:28:47
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Anonym

Och hur skulle jordbruket i Värmland klara sig utan EU? Eller Värmlands glesbygd? Vi skulle alltså knytas an liksomNorge - tvingas acceptera besluten men inte ha inflytande. Låter väl nationalistisk för mina öron

Svar: Det värmländska jordbruket skulle klara sig bättre om de stora jordbrukssubventionerna som Sverige idag betalar skulle gå direkt dit istället för att ta omvägen via EU och vattnas ur till att räcka till de fattigare medlemsstaterna. Det ser inte ut som om vårt inflytande i EU är direkt imponerande. EU verkar strunta i vad Sverige tycker och i demokratisk ordning beslutar både när det gäller rovdjuren och snuset. Jag kan tänka mig att vi går i union med Norge istället, det är ett rikt land med goda framtidsmöjligheter jämfört med konkursboet EU.
Inga Magnusson

2013-03-18 @ 23:14:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback