Stolt över att vara svensk!

Asch, det får man naturligtvis inte vara, men ibland känns det ändå som om man blir det!
http://www.dn.se/ekonomi/lagst-andel-fattiga-i-sverige  
Lille Bill o Bobo kom hit idag med sina mammor. Nu är barnen  nio månader gamla.  Vi har larvat oss med dem  hela eftermiddagen, det är sååååå roligt. Men jag  glömde bort att ta några bilder.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Klart att man får vara stolt över detta. Andelen fattiga är väl en bra indikator på att solidariteten finns i samhället.

Svar: Ja, det är skönt att få svart på vitt på att vi faktiskt värnar om varandra i Sverige och bäst på att ge anständig försörjning till de allra sämst ställda. För mig betyder den förstaplatsen mycket, mycket mer än idrottsliga framgångar. Ibland drabbas vi av en felvinklad debatt om fattigdom i vårt land, en debatt som haltar i ett internationellt perspektiv. Skulle önska att jag inte misstänkte den för att vara riggad av välgörenhetsorgansiationer som vill ha klirr i kassan. Självklart ska det mesta av ekonomiskt bistånd till behövande klaras av skattevägen.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Självklart får man vara stolt över sitt land. Jag förstår inte förnekelsen som breder ut sig i samhället! Vad ska invandrarna tro? Dom kommer och är stolta över sina länder och svenskarna sjunger inte ens nationalsången på skolavslutningarna. Tragiskt - vad ger det för signaler???

Svar: Visst har du rätt i att vi borde få vara stolta över vårt vackra land, delar åtminstone av vår historia, våra traditioner av solidaritet med utsatta människor osv. Men det har blivit lite skämmigt och ibland liktydigt med främlingsfientlighet att gilla det som är svenskt (också!)
Inga Magnusson

2013-03-06 @ 20:01:32
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback