Ren spislucka!

Glasluckor till öppen spis som den här blir ofta sotiga och fulla med beläggningar från elden. Jag testade att köpa olika preparat för att göra rent. Men det var alltid ganska mödosamt och mycket slit för hand - och ofta! Till slut fick jag ett ärligt svar från någon; använd aska från eldhärden, papper och vanligt vatten. Och det funkar! Lorten på glasluckan lossnar direkt,  bara att svepa bort! Det är rätt mirakulöst! Enkel och billigt dessutom! På bilden ovan har jag just gjort rent glasen och satt in en marshall. Det duger om man bara vill ha mysfaktor, inte en stor , varm brasa. Som mysbelysning går det bra med flera mindre ljus också.  Det har vi ibland.
 
I morgon blir det mer bilder från Bill o Bobo!

Kommentarer
Postat av: Suss

Tack för det tipset och jag inbillar mig att du fortfarande är lite närking, är inte lort ett typiskt ord härifrån? (Kan ha fel...?)

Svar: Jamen det kanske är närkingska med lort! Tänkte inte på det.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Det tipset tar jag till mej bums!! Vi har en så gott som lika dan kamin (det är väl en Contura?) fast inklädd i täljsten, och glasen ser bara för hemska ut...

Svar: Ja, pröva med aska o vatten! På vår var det rena mirakelmedlet.
Inga Magnusson

2013-03-09 @ 09:42:14
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Bra tips - det använde vi ivårt gamla torp på vår kamin.

Lort är definitivt inte närkingska - det finns i hela Sverige. Du kommer väl ihåg det bevingade ordet i Bröderna Lejonhjärta?

”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”

2013-03-10 @ 22:56:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback