Pension ...

... är ju bra att få på ålderns höst. Inte så dumt att lagstifta om rätt till att jobba till 70 år också, om man vill, åtminstone för dem som är friska. Det blir ju fel om ständigt sjuka människor ska utnyttja sjukförsäkringssystemet istället för pension. Sen finns ju en baksida av det hela också; färre jobb till ungdomar om äldre ska stanna kvar längre på arbetsmarknaden.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Valfrihet är väl bäst men jag tvivlar på att det fungerar inom alla yrkesgrupper. Känner att det kan bli en obalans i systemet...

Svar: Ja, helst skulle det också finnas en rimlig möjlighet att gå i pension tidigare än 65. Som det är i dag så innebär det alldeles för lite pengar för att klara sig.
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Jag är över 64 nu och jobbar lite åt kommunen med särskilda projekt (finansieras från länsstyrelsen). Annars är jag ålderspensionär. För min del så skulle det nog fungera en bit upp i åldern. Politikerna har nog inget val när det gäller pensionsåldern. Pengarna kommer inte att räcka om man inte ändrar systemet.
................
Din fråga: vi har villa i Karlstad, övernattningslägenhet i Årjäng och stuga i Holmedal. Den sistnämnda har varit permanentboende fram tills dess att Bittes morbröder gick bort för nåt år sen. Vi kommer att ha den som fritidshus framöver. Lägenheten i Årjäng har vi så länge Bitte går på Kyrkerud.

Svar: Ja, något måste göras åt systemet, det inser nog de flesta. Om man går vidare på den linje man tänkt med mer jobbskatteavdrag exempelvis så kan man nog få fler att jobba längre, åtminstone deltid. Jag jobbar 60 % nu, varannan dag, och det kan nog fungera ett tag framöver, men då gillar jag verkligen jobbet och det är ju inte fysiskt ansträngande.
Då förstår jag hur ni bor. Här pendlar vi mellan huset på Liane och stugan ute vid Önnebyn. Men på sommaren är stugan uthyrd till fiskegäster, då får vi hålla oss hemma.
Inga Magnusson

2013-03-07 @ 08:36:14
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Lennart Carlstedt

Förr fanns det något som hette delpension när man kunde trappa ner utan att förlora så mycket pengar. Det tycker jag skulle vara bra för att folk skulle kunna jobba lite längre. Det knepiga är väl hur man ska kunna kompensea dem som inte kan jobba till 65, som t ex byggnadsarbetare som slitit ut sig.

2013-03-07 @ 23:23:00
Postat av: Suss

Det är klart vi inte ska jobba till 70, eller ska vi börja med barnarbete också? Ska allt gå tillbaka till den gamla "goda" tiden, som det hette. Den var inte särskilt god om man minns var morfar och mormor berättade. Jag tänker aspelut inte jobba längre än till 65. Jag längtar redan efter friheten.

Svar: Jag får erkänna att jag är beredd att sänka min standard rejält för att kunna gå ner i tjänst / gå i pension. Men än så länge vill jag hålla öppet hur länge jag vill jobba. Det är himla roligt att jobba också, det får bli en avvägning där ekonomin är av underordnad betydelse.
Inga Magnusson

2013-03-09 @ 00:01:29
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback