Nästa valp - en dunker!

Nu är den beställd, nästa lilla valp! Det blir vad vi talat om i många år; en dunkerstövare från Norge! Egentligen skulle vi ha haft en valp förra året men då blev valparna födda för sent på året, opp i jaktsäsongen, så då valde vi att vänta. För 43 år sedan hade Roland en dunker, King.
 
Den här valpen kanske ska heta Oddvar det är i alla fall arbetsnamnet.  Eller kanske Skavlan? ;-) Han är redan nu  speciell. Hans far var född 1972 och hette Rusken. Jag skriver "hette" för han är förstås död sedan länge. Rusken var en mycket duktig jakthund och nedärvde väldigt bra. Han blev till och med  för flitigt använd i aveln och stoppades. Men en veterinär som var intresserad harjägare,  lånade honom en vecka,  tog  sperma från honom och frös ner. Nu har den spermabanken öppnats och får användas!
 
Bård Larsen ringde och berättade för ett tag sedan att han fått lov att använda Rusken på sin tik Raija och erbjöd oss att tinga en valp. Efter några dagars betänketid så tackade Roland ja och han  får välja första hanen i den kommande valpkullen. Inseminationen lär ske i dagarna och vi räknar med att få valp i juli om allt går vägen. Va roligt det ska bli med en liten valp!  Det var 7 år sedan sist väl, om jag minns rätt, då vi hade Oskar o Jazz små.  
 
Rusken, två år gammal.
 
Bild här ovan på Raija, den understa är hon 8 veckor.
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Väldigt spännande! Hoppas att det lyckas.

2013-03-23 @ 08:09:00
Postat av: AnnaKK

Vad kul med en ny hund. :-) Hoppas allt går bra så det verkligen blir en kull, och även ett antal av "rätt sort" att välja bland. :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback