Konfiskation av pengar ....

... på bankspararnas konton har EU beslutat ska ske på Cypern om landet vill få del av ett stödpaket på några miljarder Euro. Det är politiskt svårhanterligt att helt enkelt ta drygt 6 % av alla bankmedel hos stora sparare och små sparare, hos inhemska sparare och utländska sparare. Reaktionen har blivit stark och det blir allt tydligare hur okänsligt EU är för unionens befolkning och dess reaktioner. Ett barn hade kunnat förutse vreden över att plötsligt bli berövad en del av sina sparpengar! Det farliga är inte summan pengar i en så liten ekonomi, men det skadade förtroendet när insättningsgarantin sätts ur spel. Som någon skrev; förtroende för banksystemet är som en graviditet, man kan inte var lite gravid, lika lite som man kan ha lite förtroende för banksystemet. Antingen har man förtroende eller också har man det inte. Nu tas pengar ut i en rasande fart på Cypern och kanske annorstädes också. Farligt, farligt .....!
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/farliga-vatten-1
http://www.dn.se/ekonomi/experten-risk-for-panik-bland-sparare
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/cyperns-smasparare-ska-inte-betala_8009434.svd
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/kaos-och-ilska-pa-cypern_8008610.svd
Uppdaterat: Nu kommer förslag om att skona småspararna men de med tillgodohavanden över 100.000 (insättningsgarantin) får istället betala 15 %. Det verkar som om man kan hacka i sig lättare.
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/experterna-darfor-maste-man-radda-smaspararna_8011298.svd

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Såg på nyheterna igår att 95% av personalen i svenska banker vid åtminstone något tillfälle har fått skäll av nån kund. Inget jag förvånas över... Servicen har ju bara blivit sämre samtidigt som avgifterna har chockhöjts. När bankerna dessutom beslagtar folks sparpengar (om än inte här i Sverige - än...) så vore det väl tusan också om man inte skulle få framföra sina åsikter till den person som trots allt är bankens ansikte gentemot kunden.

Det stora problemet är nog som sagt var inte om en eller annan blir utskälld, utan hur förtroendet för bankerna faktiskt är - eller inte är...


Svar: Ja, det är skillnad mot förr. När jag var barn så talades det med vördnad och respekt om banken i alla hem. Ingen skulle ha tänkt tanken att en banktjänsteman försöker tjäna pengar åt sin bank genom att rekommendera kunden vissa köp och transaktioner, men det är vardag idag. Inget ont om de bankanställda, men det är ju deras arbetsuppgift att dra in pengar till arbetsgivaren.
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Det här är ett märkligt beslut tycker jag. Man kan förstå att länder tvingas till försämringar av pensionförmåner o likn. Men detta verkar helt sanslöst. Helt obegripligt.

Bloggsvar: Det är billigare att bo i Treviso och jag tror att en dagsutflykt till Venedig får räcka. Det är mycket annat som vi vill se.

2013-03-19 @ 16:44:45
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Veiken

Det här är som att tända på en krutdurk. Det börjar bli mer än obehagligt nu och det på grund av ansvarslösa ledare.....
Svar: Kom och köp konserverad gröt skrevs av Ulf Peder Olrog!Han skrev den på 40-talet.

2013-03-19 @ 17:51:49
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: soffie

verkar ju helknäppt, hoppas du har det bra i kylan...kram

2013-03-19 @ 19:45:31
URL: http://www.soffie69.blogg.se
Postat av: Anonym

Bäst är den lokala banken. Givetvis blir folket upprörd om man rör deras sparpengar. men de ryska miljardärerna kan gott betala lite skatt...

Svar: Ja, det blir nog bra om man går på gränsen för insättningsgarantin. Då skonas småsparare och de ryska oligarkerna får betala.
Inga Magnusson

2013-03-19 @ 22:52:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback