Irländsk afton på Travmuseet!

Himla trevligt arrangemang av Lions och Travmuseet tillsammans (tror jag att det var) . Rikard Ohlin spelade irländskt tillsammans med sitt gäng. Mat i form av buffé ingick. Bra var det  och hög stämning. Publiken var med o hjälpte till, inte minst A som syns på bild här tillsammans med resten av Breviksgänget, Lill-Ingmars som fyller 50 år i år och därmed kommer att spela lite mer än vanligt.
 
Irländsk afton  och musik inspirerad av det landet förstås.Det är mycket fart och dunka, men också stilla balladstuk.
 
För länge sedan var jag några veckor i Dublin  och blev förtjust i den här typen av musik när den spelas live. Då var vi på pubarna, i det yttersta rummet förstås. På den tiden var det innersta rummet reserverat för män. Nästan alla män gick ut och tog en öl efter jobbet då och arrangemanget var gjort så att inte hustrur skulle komma och hämta hem dem. Det dansades också, en dans som kallas Reel tror jag, spelades med skedar i publiken och slogs takten i bord. Instrumenten på den tiden var nog mest gitarr,  fiol och någon flöjt. Eller bara en fiol.
 
Nu pratade vi lite Irland vid vårt bord men mer Island av förklarliga skäl. Mycket intressant, ett land vi inte känner så väl och aldrig besökt.
 
Trevlig kväll hade vi.  
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Jag gillar också irländsk musik och drog med mannen till en genuin pub i Dublin. Han nästan dog när bandet körde igång. Vi har olika musiksmak, helt klart, han går inte med på jazzklubben heller! Allt kan inte stämma tyvärr, men tillräckligt mycket tack och lov!
Island är väl värt ett besök, du har väl varit där via min blogg hoppas jag?

Svar: Jodå jag var med på Island! Irländsk musik är suveränt fint och lite speciellt
Inga Magnusson

Postat av: tant Hannele

Kul, hoppas du dasade och inte bara drack öl...

Svar: Ha ha.. ja vi dansade faktiskt en vals, mest som sjukgymnastik för gubbens fot. Men noll öl blev det för min del.
Inga Magnusson

2013-03-17 @ 17:33:21
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback