Tända lampor på Earth Hour!

...Imorgon lördag,  kan vi som ogillar WWFs agerande I rovdjurspolitiken och som tvivlar på att människan har ett avgörande inflytande på eventuella klimatförändringar passa på att spara disken o tvätten till 20.30. Då är det WWFs flaggskepp Eart hour då vi förväntas släcka ner. Men vi som inte gillar WWF av olika skäl kan ju göra tvärtom. :-)
Jag är inte ensam om att vara skeptisk till det här jippot:
http://www.expressen.se/ledare/earth-hour-ar-ogenomtankt/
Lite förvånad kan man bli att kommuner och andra officiella institutioner så okritiskt hänger på o släcker ner gatubelysning osv.

Kommentarer
Postat av: Frågande

Alltså...menar du på allvar att du inte tror att människan påverkar klimatet? Trodde inte såna som du fanns längre. Kryp tillbaka under förnekelsens sten du. Där hör du hemma.

Svar: Ha ha.....! Nej jag kryper inte in under någon sten! Jag bara konstaterar att klimatet på olika platser på jorden har skiftat över tid, utan mänsklig påverkan. Och bevisen för att vi har ställt till allt det som eventuellt sker nu med förändringar är rätt klena.
Inga Magnusson

2013-03-22 @ 22:21:24
Postat av: tant Hannele på Hisingen

Det är ju mest för att påminna om att man kan även släcka andra dagar... Levande ljus är också riktiga koldioxidbovar,

Postat av: åsa

Men...HUR kan man skriva så som "Frågande"?!
Har man inte rätt till en egen åsikt?
Den som vill släcker ner och den som inte vill...
Håller med dig jag Inga!
Ha dé!

2013-03-23 @ 16:58:41
URL: http://tantraffas.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag släcker, tvättar gör jag annars i stort sett dygnet runt... ;-) Och de levande ljusen brinner ALLTID, när vi är Hemma! =D

Trolda - godkväll! =D

2013-03-23 @ 19:53:05
Postat av: Anonym

vi var på restauran då så där släcktes det inga lampor,!när vi gick hem var även gatlamporna tända så jag tror inte kommunen ställde upp ens,trist,,

Svar: Bra!
Inga Magnusson

2013-03-23 @ 21:25:04
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Att släcka ner är ju mest en symbolisk handling förstås. Men att människan inte påverkar klimatet stöds knappast av fakta. De klimatskeptiker i USA som själva gjorde en undersökning om detta har ju nu erkänt att de hade fel.

Visst har klimatet skiftat under årmiljonerna men inte så snabbt som nu. Och om du inte tror på bilder av smältande Grönlandsisar så vet jag inte vad du kräver för bevis.

Svar: klimatförändringar har visst kommit snabbt förr. Man har ju hittat mammutar infrusna i isen med gräs i munnen exempelvis. Det kan mycket väl vara en klimatförändring på gång nu också, men om människans roll i den kan man fundera. både en o två gånger.
Inga Magnusson

2013-03-24 @ 00:06:03
Postat av: Znogge

Jag föredrar ett långsiktigt miljötänk som man har i åtanke hela tiden.

2013-03-24 @ 11:00:34
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

99% av alla forskare säger att dagens mycket snabba klimatförändringar beror på människans aktiviteter.Vad har du för källor?

Bortsett från det finns det ju alla skäl i världen att fasa ut fossila bränslen. Kolla Peking t ex. Och vissa gator i Stockholm har så höga halter av luftföreningar att t ex astmatiker inte kan vistas där.

"För att tro att det finns ändlösa tillgångar på en ändlig planet måste man vara antingen idiot eller nationalekonom."


Svar: Källor? Just i det här fallet något slags bondförnuftskepsis utifrån det jag vet om vår planets historia och vetskapen att en del av forskningen runt klimatet varit fejk.
Bortsett från klimatet så finns det vettiga åtgärder att vidta för att minska vårt beroende av fossila bränslen, helt klart. Jag inser självklart att mycket är ändligt på jorden.
Inga Magnusson

2013-03-24 @ 23:38:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback