Bojkotta vispgrädde från Österrike ....
Har sett det och köper den aldrig! Finns ingen anledning att ha några tillsatser i grädde.
En sorts främlingsfientlighet har smugit sig in i matbutiken. Det som är utländskt är fel. Nationalismen i centerförpackning. Men då tycker jag inte svenska bänder skall exportera sina varot heller. Om man nu skall vara renlärig.
Rikard Ohlin
Jag kan förklara varför det inte för närvarande är svensk grädde i paketet.Det har det varit ända till för några månader sen,grädden var förut tillverkad av arla med svensk råvara och ibland tysk/dansk det är det ibland även i Arlas när gräddbristen är som störst.När kontraktet skulle nyupphandlas nu vid årsskiftet tackade samtliga svenska mejerier nej till produktion, pga att de helt enkelt inte klarar att leverera.Vi har idag en mjölkproduktion som haltar och helt enkelt inte klarar mer volym färdig vara under perioder, Milko är borta och mejeinäringen i Sveige har det tufft.Arla är ju idag ett multinationellt företag med den största delen produktion utomlands.Skånemejerier är franskt.Icas inköpsavd.sonderade då marknaden och fann ett mycket fint familjeägt mejeri i Österrike som klarar att leverera till våra svenskt högt ställda krav.ambitionen från Ica är alltid att ha svensk råvara men det måste kunna förse 1500 butiker varje dag.Tillsatsen är karragenan ett ämne som man får ur röd tång och vars uppgift är att fylla luckan eftersom grädden är lite magrare än vanlig grädde och som behövs när du ska vispa.Det kommer säkert bli svensk råvara igen bara mejerierna kan leverera.
Vi köper mjölik, grädde och filmjölk från Wapnö mejeri i Halmstad (4 mil härifrån). Garanterat svensk. På mjölkförpackningen stårvilken tid kon mjölkades. Finns det inte lokala mejerier i Värmland?