Agenda

Imorgon påskafton blir det först så att gubben tar med sig barnbarnen till Årjäng och inhandlar fyrverkerier och det så snabbt som möjligt morgonen. För sen vill vi vara hemma och hålla tummarna för att det kommer påskkärringar! Påskmat  blir det sen med traditionella ingredienser. På kvällen ska vi försöka uppsöka någon påskeld att fyra av rakterna vid. Ett tag tänkte vi fixa en egen brasa men det blev ett för tidsödande projekt, vi hoppar det i år o snyltar på någon annans istället. Nu har jag gjort blogginlägg nedan om barnbarnens resa från Umeå och hit och deras första dag här.

Kommentarer
Postat av: tant Hannele på Hisingen

Barnarbete är bra!

Postat av: Znogge

Tack och lov att den traditionen inte finns hos oss. Nyårsafton är illa nog med tanke på våra hundar...

Glad Påsk!

2013-03-30 @ 09:00:23
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Carita Liljendahl

Hoppas ni fick några glada små påskkärringar på besök :-)
Det är roligt att läsa om olika påsktraditioner, det finns väl mer av brasor och raketer i Sverige tror jag, liksom majbrasan är vanlig där. I södra Finland skjuter vi inga raketer o tänder inga brasor till påsk. Men vi har påskris, god mat, påskkärringar, memma och sånt :-)

Svar: Tack, vi fick besök av flera grupper påskkärringar och påskgubbar. Fast detta med påskbrasor är nog mest här i västra Sverige. Där jag är uppväxt, i mitten av landet, så eldar man till Valborgsmässafton, dagen före första maj istället. Memma vet jag att ni äter, har smakat en gång men gillade det inte, det är kanske sånt man måste ha ätit sedan man var liten för att gilla
Ha en fortsatt glad påsk!
Inga Magnusson

2013-03-30 @ 11:25:39
URL: http://debutsky.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback