Äckelstädning ....

.... har jag ägnat min lediga förmiddag åt, verkligen det allra värsta i huset; golvbrunnar, toaletter, utrymmet under diskbänken (som någon ondsint arkitekt gjort jättestort i vårt hus, där hamnar ju bara allt skräp som vi är för lata för att frakta bort just då!).
 
Kanske kan detta trösta någon stackare som eventuellt var avundsjuk på min lediga dag, någon som inte alls är ledig utan måste arbeta o slita.
 
Och varför väljer jag nu frivilligt och med viss lust att göra äckelstädning när jag kunde ha gjort betydligt trevligare saker; promenerat med Oskar, läst en god bok, eller nåt sånt?????
 
Jo, för känslan som infinner sig efter ordentlig städning. Om det är  riktigt äcklig så är det blir det en upplevelse på katharsisnivå! (Hmm stavningen där???).   Och så lite för att det var liksom frivilligt och spontant påkommet när jag fick se golvbrunnen i badrummet. Sen fortsatte det av sig själv.
 
Sist kom det vedervärdiga utrymmet under diskbänken. Varför ställer vi dit en massa konstiga saker som blomjord, ytterkrukor, blomstöd, tre (!) vattenkannor, fyra potatispåsar,  Nej, det blir inga före och efter - bilder. Bara en på  handskarna som jag använder till sånt här. De är märkta så de inte ska råka bli använda till potatisskalning eller nåt sånt.
Och Ikeas förnämliga sopsorteringssystem; till brännbart, till kompost (rådjuren) och till plast + metall och sånt udda. Med en tjock tidning i botten och plastkasse i varje så funkar det till vardags.

Kommentarer
Postat av: Marie

Hahahaha.... Jag har också märkta plasthandskar hör hemma. Jag går antingen på märkning eller färg :-)))

Postat av: Hanneles bokparadis

Hur sorterar du på helgdagar då....

Svar: Ha ha.. ungefär så då också!
Inga Magnusson

2013-03-19 @ 19:44:27
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/
Postat av: åsa

Jag måste ha varit "rörkrökare" i ett tidigare liv, för jag gillar sånt "skitjobb"!
Tänk, så skön känsla det är när allt vatten bara försvinner i en perfekt virvel i avloppet...
Ha dé!

2013-03-19 @ 23:03:11
URL: http://tantraffas.blogg.se
Postat av: Suss

BRA jobbat, jag får nästan lust att själv riva runt, men vi har inte bott här så länge än att det hunnit bli något rejält att bita i. Jag sliter fortfarande med ouppackade kartonger och där i är inte allt så jätteroligt. Det hamnar en hel del hos olika insamlingar och en del är glada minnen som dyker upp, de hamnar i "sparalådor". Det såg väldigt fint ut där under bänken nu, i alla fall.

2013-03-19 @ 23:59:31
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Znogge

Vissa saker måste helt enkelt bara göras. Känslan när det är klart och rent kompenserar trots allt en del!

2013-03-20 @ 06:33:16
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback