Trött på förföljelserna ...

... av enstaka politiker i Årjängs kommun är jag!!!!  Det är så dåligt att kommunalrådet Katarina J har kunnat trakasseras så länge.  Det här dramat är som en skolgård när den är som allra sämst! Några hotar / trakasserar och andra står bredvid och tiger! 
 
Det är några byskoleförsvarare som har fått frossa i att ha makten på nätet,  ge sig på enskild person, trakassera, strö okvädningsord, osv. Till slut har det blivit accepterat att gå allt längre och bli allt fräckare.  En del kanske därmed upplevt sig äntligen få  en hjältegloria genom att vara värst och försvara bygdeskolorna mest? Något  har polisanmälts men det är bara  toppen på ett isberg! Det borde i alla fall utdömas något slags straff och förhoppningsvis börjar det komma vägledande rättsfall när det gäller näthot.
http://www.dn.se/ledare/signerat/ingen-fristad-pa-natet/ 
 
Ansvaret ligger naturligtvis i första hand hos dem som hotar, okvädar, personfixerar och trakasserar, men  jag hävdar med en dåres envishet att detta är endast möjligt så länge de flesta inte ´vågar ta avstånd, så länge de flesta bara läser /hör  och tiger utan att reagera. När det på nätet raljeras över det starka skyddet runt Katarina genom att fråga sig om polisens närvaro beror på risk för oordningen eller på korruptionsanmälan då är vi framme vid ett lågvattenmärke. Den som uttalar sig så har inte förstått allvaret i det hela. Självklart erbjuder  polisen så stora skyddsinsatser därför att man  gjort bedömningen att hoten är verkliga.
 
 Jag vill inte att det i min kära kommun finns människor som hotar de förtroendevalda politikerna så att det krävs stark polisbevakning för att genomföra ett kommunfullmäktigemöte! Det måste kunna bli ett slut på detta oavsett vad som sen kommer att bestämmas. Vägen fram till beslut får inte längre kantas av trakasserier och hotelser! Och där har vi alla ett ansvar för att sätta stopp, sätta ner foten och klargöra att i fortsättningen samtalar vi med respekt, även om samtalsämnena är svåra. Och vi samtalar i sak, inte genom att trakassera person!
 
För om de här byskoleförsvararna mot all förmodan skulle  få Katarina J att ge upp sitt förtroendeuppdrag genom hot och förföljelser eller genom att om och om igen kräva hennes avgång,  så är det fortfarande till slut 23 - 14 röster i kommunfullmäktige för en ny skolorganisation! Det är det som kallas demokrati,  att förtroendevalda får fatta beslut och ta ansvar för dem. Det handlar inte om en enskild persons hugskott eller infall, det handlar om förslag till beslut som är väl förankrade i en demokratisk process över tid och som understöds av många.
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Eftersom de lokala medierna sviker sin uppgift och inte skriver om den här skandalen borde den lyftas upp på riksnivå.

Fler människor måste informeras och förstå vad som sker.

Bra att du reagerar och skriver!

2013-06-27 @ 09:15:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback