Jo, jag kommer att skriva ...

... om mötet i söndags anordnat av dem som protesterar mot beslutet att lägga ner skolorna i Bön o Blomskog.
 
Jag kommer att berätta om hur Folkpartiets Lars G. försöker  skrämma bort barn och föräldrar från Silbodalsskolan, den stora skolan i Årjäng,  genom att säga sig ha hört att barnen på låg- och mellanstadiet inte vågar gå över skolgården för att de är rädda för högstadieeleverna. 
 
Det är inte sant Lars!
 
Barnen på vår skola lever inte i skräck för de äldre barnen. De går över skolgården varje dag förbi högstadiet, tätt förbi utan att visa rädsla och de leker där också när snöhögarna inbjuder till det. Det är inte juste av dig att ingjuta skräck av den typen i de barn som kanske ska flytta till Silbodalsskolan nu till hösten. Det är svårt nog ändå att byta skola, utan att du försöker göra det värre. Oavsett vad vi tycker om skolnedläggningar så måste ändå barnens väl komma först. Vi som jobbar här kommer att möta  barnen från Blomskog med värme och omtänksamhet om de kommer hit. För vi förstår att de behöver det. 
 
Himla synd att det från bygdeskolebevararsidan kommer såna här övertramp o osanningar! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

Korkat, har den där Lars aldrig varit på skolan sedan han själv slutade??

Postat av: Veiken

Men hallå! Det måste vara i allas intresse att hålla en så god ton som möjligt och värna om våra skolor! Skrämseltaktik är aldrig lösningen på någonting!

2013-06-04 @ 19:09:06
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: soffie

men gud så dumt...å himla bra inlägg. kram

2013-06-04 @ 21:43:27
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Anneli

Fast nu sa han väl att han HÖRT att det kan vara så? Inte att han VET att alla är livrädda hela tiden? Det är väl skillnad?
Jag kommer ihåg själv att jag inte riktigt gillade att gå förbi högstadieeleverna ensam när jag var liten. Kommer ihåg att en rökte och askade cigaretten i mitt hår. Men det var inget jag sa till lärare eller kompisar, utan man bet ihop och gick förbi bara. Skulle bli förvånad om det inte finns dom, även om det inte är alla, som känner samma även idag. Alla är inte lika tuffa.

Svar: Nej det är inte någon skillnad. Man får själv ta ansvar om man sprider ett osant / dåligt rykte. Man bör kolla om det är sant innan man för det vidare, speciellt om man väljer att göra det inför ett femtiotal åhörare och representerar ett politiskt parti. Jag påstår inte att Silbodalsskolan är perfekt , det vore konstigt om det inte ibland blir kontroverser mellan elever. Men vi som jobbar där upplever idag inga stora problem mellan yngre och äldre elever. Hur det var när du gick där vet jag inte. Saker och ting kan ju ändras och utvecklas till det bättre.
Inga Magnusson

2013-06-04 @ 22:53:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback