Taklagsfest i Signebyn ...

... var vi med på igår kväll, lördag. Jörgen bygger sitt egenritade  fritidshus på Sal, (eller också tar han ett eget namn på huset?). Bygget sker i egen regi, med hjälp av släkt och vänner. Modigt gjort och roligt! Nu är takstolarna uppe och ett steg i bygget avklarat.
 
Stämningen är hög och berättelserna  avlöser varandra som vanligt i det här sällskapet ;-). Det berättas om gamla tider i bygden, om dem som levde då, till exempel om Transmyra (jo, det fanns folk som bodde där, bortom Spriklerud!). Här finns flera som minns berättelserna om livet i Sillerud förr och som kan dela med sig av dem. Det känns viktigt att de inte går förlorade, någon borde skriva ner eller spela in!
 
Det berättas också om nyare tider med anknytning till krog och restaurang i Stockholm (Malins Micke är ju krögare på "Sue Ellen") , om småländska Ola (krögare bl.a. på Söder!) . Och vi ser fram emot att  träffa  Ola vid något tillfälle när vi kommer till Stockholm.
 
Jag o Malin i Signebyn är inte med på den här bilden, inte heller tvillingarna o lillasyster. Kjell är med men syns inte bakom Roland.
 
Lille dunkerstövarvalpen Hej var lite hungrig först och gnällde, men la sig helt lugnt på mina fötter när han fått sin mat och sov sen hela kvällen! Han är suveränt trygg och enkel att ha med sig. Vi är så fjompigt förtjusta i honom!
 
 Haft ett antal stövare genom åren, men Hej är nog den som har den bästa mentaliteten så här långt. Ikväll är han med på taklagsfest, lika kol!
Bilden på Hej från gubbens facebook.

Kommentarer
Postat av: Josephine i Bryssel

Historier som går i arv... min mormor skrev faktiskt ner ett par sidor om sitt liv och då särskilt om skärgårdssomrarna förr, mycket intressant!

Svar: Det slår mig när jag en sån här kväll hör många historier om bygden att någon borde skriva upp eller spela in. Så många minnen blir borta annars.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback