Rolands barndomsvän Roy ...

... och hans fru Greta träffade vi igår kväll. Det var lite improviserat men jättetrevligt. Det finns så mycket att prata om. Kvällen avslutades så småningom ute på Agnars med Berliner-sällskap. Mycket intressant skolprat och om det förestående valet i Tyskland. Och någon en bekant som studerat i Heidelberg tillsammans med drottning Silvia. Hon läste språk men misslyckades med en tenta. Sedan dess ¨så är det ett talesätt på universitetet att det gör inte så mycket om man misslyckas med sina studier, då kan man bli drottning i Sverige. ;-)
(Jag tycker inte att det spelar någon roll hur det gick med Silvias studier, hon har varit en helt ok drottning!)

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag tror att Silvia har varit räddningen för vår kung. Och hon har verkligen fått stå ut med en del om man ska tro uppgifterna om kungens eskapader.

Svar: Exakt! Med vänlighet och tålamod och en hel del beslutsamhet så har hon slussat sin man (o därmed hela kungahuset!) genom åtskilliga bekymmer. En del har vi fått veta, annat inte förstås. Sen måste man till kungens försvar säga att han nog egentligen inte från början hade så goda förutsättningar för det här uppdraget som han föddes till och kanske inte hade så stor lust heller; blyg, dyslektiker, svårt att uttrycka sig muntligt spontant, en konstig uppväxt utan riktigt nära kontakter med föräldrar, extrem skolgång osv. Antagligen har han gjort så gott han kunnat och strävat på.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback