Ogin vill jag inte vara ....

... men jag förstår inte riktigt det här som händer nu när det gäller svensk immigrationspolitik. Papperslösa, dvs personer som lever i landet illegalt,  har rätt till sjukvård, tandvård, skola och till att betala skatt i Sverige. Just nu pågår ett mediadrev för att polisen inte ska kunna eftersöka dem heller och utvisa.  
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/polisen-kan-soka-efter-papperslosa-i-skolor_8302440.svd
 Har vi  i praktiken öppnat våra gränser för alla? Är det inte något glapp i logiken där? Eller har jag missuppfattat det hela?
http://www.dn.se/ekonomi/papperslosa-rojdes-av-skatteverket/
Upprepar för säkerhets skull att jag tycker att vi ska kunna ta emot människor från andra länder, men i en omfattning och på ett sånt sätt att vi kan ordna det bra för dem som  kommer hit. Det är inte mänskligt att  de hamnar i permanent arbetslöshet, usla bostäder och misär. Då är det bättre att begränsa det antal som kan komma hit.  

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Det glappar både här och där, tycker jag. :-( Känns på nåt vis som om det här är som klippt och skuret för diverse kriminellt patrask att göra ungefär som de vill, och dessutom utnyttja förmåner som en vanlig ärlig medborgare inte har och troligen heller aldrig kommer att få...?

Jag tror det är kattugglor som häckar i den där holken jag hade på bild i gårdagens inlägg. :-) Och beträffande honungen: Den ska troligen slungas till helgen, och sen ska det röras. Hur ofta och hur länge har jag inte tagit reda på än, men det är väl dags att göra det nu. Tack gode gud för internet och google! ;-)

Svar: Det finns en risk med en ogenomtänkt immigrationspolitik att situationen kan upplevas så, med rätt eller orätt.
Jag har för mig att det där rörandet av honung är en rätt tidsödande process men man kanske kan använda en hushållsassisten eller nåt ;-)
Inga Magnusson

Postat av: tant Hannele på Hisingen

Är man med i EU har man rätt att resa fritt, ingen stoppar svenskar från att resa, varför skulle det vara tvärtom?? Självklart ska papperslösa ha sjukvård, och barnen ska inte lida för att deras föräldrar är fattiga.

Svar: Nja, för mig är det skillnad på att resa och att invandra, och skillnad på inom EU och länder utanför EU, men jag kan ha fel. Sen skulle jag förstås önska att vi kunde råda bot på all fattigdom som drabbar barn både inom landets gränser och i resten av världen, men jag kan inte tro att vi mäktar med det.
Inga Magnusson

2013-07-02 @ 09:27:43
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Ska barn till papperslösa straffas för att deras föräldrar är papperslösa? Ska de få sjukvård? Ska man lämna papperslösa att dö på gatan? Och hur många psykiskt sjuka, traumatiserade och apatiska flyktingbarn har vi inte utvisat???

Svar: Det är naturligtvis inte frågan om att någon människa ska lämnas att dö på gatan! Självklart får alla människor som kommer in till en akutmottagning hjälp, och har alltid fått, men jag utgår ifrån att det inte är den typen av sjukvård som man lagstiftat om. Och jag tror inte att vi har utvisat många allvarligt sjuka barn.
Inga Magnusson

2013-07-02 @ 23:31:47
Postat av: Hannele

Se flesta som kommer hit och samlar på tomflaskor är självförsörjande, de får stanna 3 månader, precis som svenskar får stanna i EU-länder. Dessa människor belastar inte svensk ekonomi. Och ofta är det frivilliga, som hjälper till med sjukvård, tandvård och annat. Finns människor med stort hjärta som ställer upp på sin fritid, läkare och annat (min tandläkare har varit i Afrika ett par omgångar).

Svar: Det låter helt ok.
Inga Magnusson

2013-07-03 @ 09:08:12
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback