Lyckopiller till hundar!

Tydligen allt vanligare att det skrivs ut antidepressiva till hundar. Bra eller dåligt? För mig känns det tveksamt, men tanken är ny, har kanske inte hunnit vänja mig än. Tur att vi har en liten valp som verkar glad och lycklig.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/fler-djur-behandlas-med-lyckopiller

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Jag tycker det verkar helt knäppt... Iallafall om man med de antidepressiva medikamenterna ska bota/lindra just depression hos en hund eller katt. Möjligen kan jag se en viss nytta med det om det handlar om att lugna extremt skotträdda djur i samband med raketskjutningar... Men i övrigt är jag övertygad om att bästa boten är att antingen ägaren ser till att aktivera sitt djur (för det är ganska säkert där den stora bristen finns) alternativt omplacerar det till något som kan skapa förutsättningar för ett mer stimulerande liv.


Svar: Jag känner mig spontant tveksam till detta men det var en ny tanke. Kanske kan finnas goda skäl ibland
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Jag har svårt att förmänskliga djur! Är det verkligen OK att stoppa i djuren medicin så att dom blir som vi vill ha dem! Jag är MYCKET tveksam. Det blir väl som i USA till slut. Hundrullstolar, hundkryckor och andra hundhjälpmedel. Gud bevare mig.....

Svar: Håller med dig om det hemska i att ha typ rullstolar till djur! Det är att gå för långt. Likaså har jag svårt att se amputerade djur.
Inga Magnusson

2013-07-30 @ 17:33:59
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Marie

Det skrivs snart ut piller för allt! Piller har blivit en snabb lösning på viktproblem, sömnproblem, lyckoproblem och alla andra problem som man kan tänka sig. Jag tror att vi blivit alltför liberala till tabletter. Jag ser att nästa generation tycker det är självklart att stoppa en tablett i munnen om det äär ngt som känns. Nä, en joggingtur och sunt leverne botar i alla fall 85% resten kanske KANSKE man behöver tabletter för, i alla fall om du frågar mig som just nu bara är en allmän tyckare utan några vetenskapliga belägg! ;-))

Svar: Ja, det finns en tendens att söka kortsiktiga och enkla lösningar med medicinering. Ett bra sätt att komma till rätta med exempelvis sömnlöshet är ju faktiskt ofta att ta en lång promenad före sänggåendet. De flesta sover utmärkt efter det. God handhygien är bra för att slippa få en massa förkylningar och magsjukor. Ett ganska enkelt sätt att slippa ta en massa tabletter.
Inga Magnusson

2013-07-31 @ 09:28:16
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Martin J Sällberg

Med den här kommentaren följer en länk till en blogg som kritiserarförmänskligandet av djur. Välkommen att läsa och kommentera! Om du inte vill att alla ska kunna läsa dina kommentarer kan du skicka dem med email till mig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback