"Kom o hälsa på mig om tusen år" av Bodil Malmsten

Den här boken har jag just avslutat. Det här är en märklig bok, inget innehåll egentligen, mest som en samling blogginlägg av reflektionskaraktär om hennes egen tillvaro. De beskriver hennes liv med pendling mellan lägenheten i Vasastan i Stockholm och hennes hem i Frankrike.
 
Men det är bra! Det är ändå svårt att lägga ifrån sig boken mellan varven, man vill läsa vidare, fast det inte finns cliffhangers eller handling från a till ö. Jag gillar henne som författare, hon tänker nog som jag, det känns som om jag skulle ha kunnat skriva det hon skriver. Fast det skulle jag naturligtvis aldrig kunna. Hon är en duktig författare och det är inte jag, men kanske är det just det som en bra författare får sina läsare att tro; att de skulle ha kunnat skriva det här själva för de har någon gång tänkt så här.
 
Nästa bok på gång är Leif GW Perssons "Gustavs grabb". Bara älskar den boken, inte bara för berättelsen utan för den suveräna hanteringen av svenska språket. Det är sååååå bra, så njutbart!  Lite av en överraskning för mig men jag återkommer om honom.
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Gustavs grabb är mycket bra och välskriven, håller med dig. Bodil Malmsten var på radio för ett tag sen och läste sin egen bok (Minns inte titeln). Gick som radioföljetong - suverän uppläsning! Tydligt, klart - och humoristiskt!

Svar: Både GW och Bodil har innerlighet och allvar med i sitt skrivande, men samtidigt en avväpnande självdistans och en självironi, det som saknas hos exempelvis Jan Guillou
Inga Magnusson

2013-07-27 @ 23:44:58
Postat av: Josephine i Bryssel

Jag har läst Gustavs grabb och tyckte mycket om den! Han är faktiskt väldigt självutlämnande... jag skulle vilja skriva mer men vet inte hur långt du har kommit i den ännu. ;-)

Svar: Jag återkommer om Gustavs grabb senare när jag läst hela. Just nu är jag bara i början och tacksam att inte få veta för mycket om fortsättningen. Jag antar att det finns både glädje och sorg framöver i handlingen. Jag är glad att jag äntligen kom till skott och köpte den. Hade egentligen tänkt köpa den som ljudbok på en eventuell lång semesterresa, men nu blev den inte av och då köpte jag pappersboken.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback