Hej - söndag

Funkar jättebra att gå med honom i det långa kopplet. Han kan göra ruscher hit och dit som han själv vill och stanna och lukta på saker. Idag gick vi ner till Liane och tillbaka.
 

När vi åker bil ligger han hellre på golvet i framsätet än sitter i knä! Så vi har en kudde där som han kan ligga på. Idag var han med på travet, på drive - in och sov sammanlagt ett par timmar där.
 
Busar gör han nu också när han blivit varm i kläderna. Favvobuset utomhus är att ta stenar och tugga på. Det blir bannor förstås. Inomhus är det skor, sladdar och allt som hänger ner. Det blir också bannor. Ibland räcker det med ett skarpt "fy", men ibland måste vi ta honom i nackskinnet, så som tiken gör med hundvalparna när hon fostrar dem. Det är en tillrättavisning som en hundvalp känner igen snabbt och man behöver sällan göra det så hårt. Att slå på en hund är helt fel och den förstår inte särskilt väl vad man menar heller. Sen är det bra att försöka förvilla och erbjuda en leksak som är godkänd istället för buset.
 
Han har fortfarande inte kissat eller bajsat inomhus. Det betyder inte att han är rumsren och säger ifrån när han vill ut, men han gör sina behov direkt på favoritplatsen för det när vi tar ut honom i ärendet. Och det gör vi när han sovit eller ätit eller det var länge sedan sist.

Kommentarer
Postat av: Lena

Nu har jag läst ikapp om lille Hej! Han tycks vara ett lyckligt underbarn, som tas så väl om hand av er. Det ska bli riktigt spännande att följa honom.

En underbar tid!

Svar: Det är så roligt att ha valp! Vi njuter verkligen av den här tiden.
Inga Magnusson

2013-07-28 @ 19:16:42
Postat av: Veiken

Jag är glad över att inte ha en valp i huset - jag är alldeles för lat! Dottern och hennes familj får inte sova på nätterna - den lille ska ut ett par gånger varje natt! Vilken tur att det är varmt ute! :)

Svar: Vi hade tur och fick nattvak bara första natten, sen dess sover lille Hej varje natt till framåt 7 på morgnarna. Men att ha valp är som att ha en bebis.
Inga Magnusson

Postat av: Annika

Oj, inte lätt att uppfostra en liten hund med egen vilja. Men tänk om han skulle svälja en sten!. Ha en fin kväll. Hej så länge.

Svar: Ja, skräcken är ju att en liten sten ska blockera i tarmarna.
Inga Magnusson

2013-07-28 @ 20:31:30
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Suss

Han är helt bedårande! Ligger han så där och sover när ni kör bil? Valpar och kattungar är hur söta som helst!

Svar: Ja, han ligger där och sover när vi kör bil. Och jag får kramp i fötterna för att jag ska hålla dem still och inte störa honom! Här pjoskas det! ;-)
Inga Magnusson

2013-07-28 @ 21:06:10
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: soffie

svar: fotot är taget då vi var på kusten i förra veckan, sjöstjärnan hittade hon på Orust,
fniss bilken stil han har då han sover,, hihi vilken sötnos..

Svar: Kunde tänka mig det!
Inga Magnusson

2013-07-28 @ 21:08:06
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Söta foton på lill-vovven som växer otroligt fort...
kan tänka mig det är roligt
och ja, precis som med barn måste man säga ifrån att det och det får de inte göra ;-)
och att t.ex. ta i vovven i nackskinnet när man säger ifrån verkar logiskt
jag gjorde samma med min kisse

2013-07-28 @ 22:12:19
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback