Hej - onsdag

Det gick lite bättre i natt med Hej, inte så mycket gråt efter syskon och mamma, mest en stund vid läggdags. Sen sov han hela natten förutom ett rastningspass. Han har fortfarande inte gjort något inomhus, vi passar honom noga, går ut direkt efter sovstunder och mat, då är det lätt att få en hund rumsren. Favvo-toan är långt gräs i diket och jordkällarslänten.
 
Vi har tränat att åka bil till Ica Sillerud i Svensbyn, det gick bra, han somnade i knät på Roland och så till bygget i Signebyn, också bra. Vi har också tränat att fika ute i trädgården på Sinnikkas kafé, där somnade han också på gräsmattan.
Några minuter har han varit i sin hundgård tillsammans med Roland för att lära känna den och Jazz o Oskar bredvid. Han kommer att ha sin plats mellan dem. Det verkar ok, han är inte rädd, mest nyfiken, liksom de andra två.
 
Detta är första valpen vi använder koppel på så tidigt och det funkar jättebra. Han fixar det. För det mesta kan han gå i kopplet lite som han vill på rastningen, men han godtar också att vi bestämmer vägen.

Sen blev det en spontan båttur med Busterbåten, ut till Egenäs, Tomas o Anne-Marie o Maria. Det var en helt lugn kväll på sjön och åskan mullrade respektfullt bara på avstånd. Vi knöt ihop våra respektive matambitioner för kvällen, det blev gott och trevligt. Måste få receptet på den där skaldjursrätten!

Sov hela vägen dit ut gjorde Hej. Klagade lite för att han inte fick äta med oss vid bordet, men somnade   lugnt under bänken vid Rolands fötter. Det är så roligt att ha en valp! Han är silkemjuk, mysigt tillgiven och kelig, vill gärna bli buren och klappad och pratad med. Helst vill han att både jag och Roland ska finnas inom synhåll, protesterar lite om en av oss försvinner. ;-)
 
Här sover han i Busterbåten på väg ut till Egenäs. Han fick med sig sin kudde att ligga på. Nästa gång ska vi ta med hundtäcket så han inte fryser i vinddraget. Nu bäddade jag in honom i Rolands jacka på ditvägen och så fick han ligga inne i min flytoverall på hemvägen.
 
Basic är Hej lugn och trygg och vår ambition är att han ska vänjas att hänga med oss lite här och där redan från början. Det är viktigt att etablera en god o nära  kontakt från början med en jakthund om han ska bli följsam i skogen, kunna  ha ett nära samarbete med sin husse trots geografiskt avstånd ibland. Dessutom ska Hej kunna vara med oss inomhus på ett trevligt sätt, vara en riktig familjehund tillsammans med oss och de andra hundarna, ha sin plats i gruppen, acceptera vårt ledarskap. Jobbet att nå fram dit måste göras nu när han är ny hos oss och valp.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

så roligt att få följa er med den nya valpen
ja det är roligt att få följa era andra hundar också
förstår att det är kanske nästan som en liten bebis med hundvalp i huset
mata rasta sova osv osv
ja lycka till iallafall

2013-07-25 @ 00:26:51
Postat av: Josephine

... Ler... inte bara hundvalpar som måste formas i tid! ;-)

Postat av: Suss

Det verkar så mysigt med valp och ni verkar ha fått tag på en A-valp, eller vad säger man om hundar? Jätteroligt att du visar så många bilder, han är så söt!

2013-07-25 @ 23:25:41
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Anne-Marie

Roligt att få se Hej som liten valp, han växer antagligen snabbt så nästa gång vi ser honom har han säkert förändrats. Receptet på "Heta räkor" kommer här:
1 kg räkor med skal
2 gula lökar
4-8 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 burk krossade tomater
1 krm cayennepeppar
3 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
Ca 5 dl cream fresh
Salt och citron
Tina, skal räkorna. Hacka löken fint. Fräs curry i smöret, lägg i lök och vitlök, bryn tills löken är mjuk. Tilsätt krossade tomater, tomatpuré och cayenpeppear. Låt småkoka i 10 minuter. Rör ned buljongtärning och cream fresh. Smaka av med salt och cirton. OBS ej för syrligt!
Lycka till!

Svar: Tack snälla! Det var himla gott!
Inga Magnusson

2013-07-26 @ 21:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback