Fredrik Reinfeldt (M ) o skolan

Nej, Reinfeldt tog inte upp skolan alls i sitt tal tydligen, åtminstone finns inget med i rapporterna i media. Hela talet har jag inte hört. Han  attackerade SD och pratade om jobben, speciellt jobben för ungdomar. Det är i o för sig bra och förlåter nästan att han struntade i skolan. Hur effektiva hans åtgärder kan förväntas bli har jag ingen aning om, kan bara  applådera ambitionerna. Men de verkar väl genomarbetade tillsammans med facket bl.a.  Roligt att han äntligen lämnade sin vanliga stenstod-attityd i talet och visade prov på känslomässigt engagemang. Det är inte så ofta annars. Smart retoriskt att berömma Mona Sahlin! Ha ha....!
 
Sen pratar (M) om ett femte jobbskatteavdrag. Vet inte om det nämndes i talet. Undrar vad det är?  Jag vet att den som jobbar har rätt till ett grundavdrag som sänker skatten. Men på vilket sätt det är fyra stycken har jag ingen aning om. ;-) I min deklaration är det bara ett enda.  Och kanske inte så många andra heller vet. Svårt att vinna röster på nåt som nästan ingen vet vad det är, lite för abstrakt. Synd att politiker glömmer bort att vi vanliga dödliga inte är så insatta i det politiska språket och så blir det de säger obegripligt. Mer skattesänkningar efterfrågas inte av så många väljare, man vill enligt opinionsundersökningar hellre ha satsningar inom vård, skola o omsorg nu. Det tidigare höga skattetrycket var nog inte bra men efter de senaste sänkningarna så verkar många tycka att det har hamnat på en lagom nivå nu. Så förslaget om det där  femte jobbskatteavdraget ser  inte ut att bli någon kioskvältare i valet.
 
Sen betecknar Reinfeldt SD som ett  rasistiskt och främlingsfientligt parti. Och det är säkert rätt om man ser till partiets historia, men jag är inte säker på att det skulle vara rätt om man ser till hur partiet uppfattas idag med sin nya image och sina mer rumsrena krav på en ny immigrationspolitik. De flesta politiska partier har historiskt sett lik i garderoben, men att på det här sättet klassificera var tionde väljare som rasistisk och främlingsfientlig blir kanske också fel i mångas ögon. Det leder tankarna till att ( M ) till varje pris  vill fortsätta att mörka problemen som uppstår kortsiktigt i samband med nuvarande  immigration till Sverige. Man väljer att ägna taltid åt att smutskasta själva partiet SD, inte åt att bemöta dess politik sakligt. Det är inte heller så smart med tanke på valet. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det är inte smart alls. Vågar man inte lyfta frågan om den icke fungerande invandringspolitiken så ger man per automatik andra partier chansen. Partier som kallas främlingsfientliga. Nej, alla frågor måste våga diskuteras för jag ser hur illa det från och till (mest till) fungerar i stora staden nära mig.

Det är en Chihuahua och rasen kommer från Mexiko. Följaktligen är de vanliga i den delen av världen.

Svar: Håller med dig! Smart var det bara ur retorisk synpunkt.
Jag har noll koll på de här hundraserna, men ägarinnan hävdar med bestämdhet att det är en pomererain eller hur det nu stavas igen.
Inga Magnusson

Postat av: Lennart Carlstedt

SD försöker framstå som rumsrena ja -men i partiet finns personer som slår ner folk med järnrör...Det är skrämmande att du inte ser att de är rasister. Fascistpartier poppar upp överallt i Europa och det vore bra att slippa ett i Sverige. 90% av befolkningen röster inte på SD, tack och lov.

Svar: Jag är inte Sverigedemokrat, vill bara påpeka det först. Jo, det finns säkert människor som är rasister i SD liksom i andra partier. Jag möter i vardagen rasistiska synpunkter från människor i vilket parti som helst. Säkert är de fler i SD än i de andra partierna. Men i partiets program och i tal och i artiklar så är partiet inte rasistiskt, dvs man nedvärderar inte människor utifrån ras. Jag är glad att 90 % av befolkningen inte röstar på dem och jag är glad att 90 % inte röstar på MP. Ett MP vid makten skulle innebära en katastrof för oss på landsbygden.
Inga Magnusson

2013-07-05 @ 00:43:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback